Novosti Sport Događanja

Poznat program Dana EU baštine

22.09.2023. / Ivana Ćurić

Dani europske baštine i ove će godine, tradicionalno u rujnu i listopadu obilježiti važnost zajedničke kulturne baštine zajednice europskih naroda s fokusom na nematerijalnu kulturnu baštinu pod nazivom Živa baština.

Manifestacija je to koja se održava u svim većim gradovima Hrvatske, pa tako i u Velikoj Gorici. Središnja tema ove godine je "živa baština" jer ključnu ulogu imaju ljudi, pripadnici zajednice koji s ljubavlju skrbe te brižno čuvaju i nesebično prenose nematerijalnu kulturnu baštinu budućim generacijama.

Program u našem gradu započinje u subotu, 23. rujna, i to Likovnom kolonijom u organizaciji KUD-a Gradići koji se na ovaj način već treću godinu uključuje u Dane EU baštine. Otsale manifestacije i događanja koja nam sljede, a dio su Dana EU baštine su Perunfest, Međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu, izložba Zvonka Poldrugača, Festival izvedbenih umjetnosti "Oglede", zatim Četrti četrtek u Gradskoj knjižnici VG i Promocija zbornika održivosti kulturne baštine.

 

 

Podijeli