Novosti Sport Događanja

Postanite novo ime hrvatske književnosti: Raspisan natječaj za mlade autore, pripremljena i novčana nagrada!

11.01.2022. / Petar Brnada

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica poziva mlade autore da se prijave na književni natječaj „LUG“! Riječ je o književnoj nagradi za mlade koja se pokreće s ciljem afirmacije mladih književnika s područja Grada Velike Gorice, općina Orle, Pokupsko i Kravarsko, a sastoji se od novčane nagrade u neto iznosu 2000 kn, diplome i tiskanja nagrađenog djela.

U obzir za Nagradu dolaze rukopisi: poezija, roman, zbirka kratkih priča, dramska djela, djela dječje književnosti poput zbirke priča, zbirke pjesama i slikovnica, te djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama.

Što se tiče uvjeta natječaja, pravo sudjelovanja imaju svi mladi između 18 i 30 godina, a stanuju na području Grada Velike Gorice, općina Orle, Pokupsko i Kravarsko i koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima.

Natječaj je namijenjen mladim neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.) i koji nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 40, a najviše 150 kartica, ili se sastojati od najmanje 30 pjesama. Dostavlja se u tri isprintana primjerka. Također, rukopis je potrebno priložiti u Wordu, na CD-u ili USB stiku.

Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail).

-Svi vi, u dobi između 18 i 30 godina, koji živite na području Grada Velike Gorice te općina Orle, Pokupsko i Kravarsko ne strepite i izvadite svoje rukopise iz skrivenih ladica...Pošaljite ih na naš književni natječaj i postanite novo ime hrvatske književnosti-poručuju iz POUVG-a.

Rukopise treba poslati poštom ili osobno dostaviti na adresu:

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj „LUG“), Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica.

Rok za predaju rukopisa je 15. siječnja, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 30. ožujka 2022. godine na www.pouvg.hr.

Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u travnju 2022. godine.

Podijeli