°C 3

Počele prijave za vatrogasni Kup svete Lucije

28.11.2017.

ivana

Počele su prijave za Kup svete Lucije, vatrogasno natjecanje u brzom spajanju usisnog voda koje će se održati u prosincu.

Natjecanje organizira Vatrogasna zajednica grada Velike Gorice u sklopu Lucijinih dana, pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Peto izdanje održat će se u subotu, 9. prosinca, s početkom u 15 sati u dvorani Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Natjecanje će se izvoditi na dvije staze, a natjecatelji su obavezni nastupiti u kompletnoj opremi za natjecanje: radna odora, radne cipele, kaciga, radni opasač tipa A bez karabina i s oznakama. Vrijeme izvođenja vježbe mjeri se računalom koje reproducira zapovijed i automatski pokreće štoperice na stazama. Po završetku vježbe, strojar izriče naredbu „GOTOVO“ i zaustavlja mjerenje vremena pritiskom na tipku iza “A” stabilne spojnice ugrađene na maketi. Po zaustavljanju vremena počinje odbrojavanje vremena (10 sekundi) za postrojavanje natjecatelja.

Izvode se dvije vježbe, po jedna na svakoj stazi, a računa se vrijeme bolje izvedene vježbe. Na natjecanju su osigurani pehari za prva tri mjesta u svakoj kategoriji, potom pehari za Super kup kod muške i ženske kategorije. Svako natjecateljsko odjeljenje dobiva diplomu za sudjelovanje, a tri prvoplasirana odjeljenja u svim kategorijama dobivaju pehare u trajno vlasništvo. Najboljih osam vremena između muških A i B odjeljenja ulaze u muški Super kup, kao i najboljih
osam vremena između ženskih A i B odjeljenja ulazi u ženski Super kup.

Proglašenje pobjednika i druženje nastavit će se nakon natjecanja u Društvenom domu u Strmcu Bukevskom. Prijave za natjecanje primaju se najkasnije do 7. prosinca 2017. godine na fax: 01/6219 985 ili e-mail: vzgvg@zg.t-com.hr

Dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 091/6350 230 - Borislav Turan, 091/6360 005 - Ivica Šaban, 098/ 474 676 - Dražen Đuran. Kotizacija nema, a domaćin DVD Strmec Bukevski ponudit će gostima jelo i piće po popularnim cijenama, te dobru zabavu uz grupu Sjaj.