°C 20

Pjesmom i plesom otvorili 2.Božićni sajam u Vukovini

16.12.2017.

ivana

"Nešto za bor, nešto za pod bor" možete još danas pronaći u Vukovini na istoimenom 2. Božićnom sajmu kreativaca u organizaciji udruge Vukovina u srcu.

Sajam koji je sinoć službeno otvoren prigodnim kulturno-umjetničkim programom još je jedna potvrda advent u svom punom sjaju u našem kraju zapravo živi na selu, u malim sredinama gdje se ljudi nesebično i često samoinicijativno okupljaju na događanjima poput prikaza živih jaslica (Novo Čiče, Kosnica), paljenja svijeća svake nedjelje uz molitvu i pjesmu (Mraclin, Vukovina, Ščitarjevo, Kuče), ili koncertima uoči Božića (Buševec). Božićni sajam u Vukovini još je jedna potvrda toga. Iako je događanje organizirano tek po drugi put Udruga Vukovina u srcu bacila se u još veću organizaciju, pa su za sajam ove godine okupili još više raznolikih izlagača.

Na sajmu su pristigli OŠ Vukovina, Zmaj Anđelko pomaže djeci, Hrvatska čitaonica sela Kuti, Udruženje “Djeca prva”, OPG Brozović, Brigljević Distillery, Vesna Tafra (Udruga žena Mraclin), KUD Čiče, OPG Robić, Atelier-Vilus, kreativni pojedinci, Krpene lutke Ivana, Vukovina u srcu, Fimo figurice Toni, Gifteraj i medari.

U ponudi se moglo pronaći zaista svašta od mozaičnih kuhinjskih drvenih daski za rezanje, božićnih likera, prirodne kozmetike, heklanih figurica za jaslice, ručno rađenih ukrasa za bor, slikovnica i nakita do domaćih medenjaka i domaćeg kruha te rukotovorina koje su djeca na radionici u mjesnom vrtiću radila posebno za ovu prigodu.

-Drago nam je da je na otvorenje sajma došlo ovoliko ljudi, stvarno smo se potrudili dovesti više izlagača nego lani i mislim da se ta raznolikost u ponudi našim posjetiteljima i svidjela. Zbog najavljeno lošeg vremena otkazana nam je kočija za subotu, no to ćemo vrlo brzo nadoknaditi na sljedećim našim aktivnostima. Ove godine otvorenje su nam uveličali i tamburaši te drugi sadašnji i bivši učenici Umjetničke škole Franjo Lučić, najmlađa sekcija KUD-a Čiče i plesači iz ARRK-a Vega. Posebno nas veseli što je velik dio te djece upravo iz našeg mjesta-rekla nam je Sandra Maršić, predsjednica udruge Vukovina u srcu koja poziva sve vas, koji još niste, da svratite u Vukovinu u društveni dom i pronađete nešto za svoj bor ili što ćete ostaviti pod borom za svoje najdraže. Ako ništa možete Djedu Mrazu, koji isto nije zaobišao ovo događanje, šapnuti što želite ovog Božića.