Novosti Sport Događanja

Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca

21.07.2021. / Maja Peranić

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj je bio namijenjen  svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri. Dodjela nagrada održana je jučer uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije, ali i pratitelje društvenih mreža. Među fotografijama koje su skupile najviše lajkova na društvenim mrežama su i dvije fotografije s velikogoričkog područja.

-Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Tako željeli smo i utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije. Čestitamo svim dobitnicima jer moram priznati, sigurno je  bilo teško  odlučiti se koja među njima budi najviše emocija- izjavila je prilikom dodjele nagrada direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Fotografije su svakodnevno objavljivane na društvenim mrežama Turističke zajednice, a najviše lajkova skupila je fotografija iz općine Dubravica autorice Karle Lepesić, dok su odmah iza nje, na drugom i trećem mjestu po broju lajkova, fotografije koje prikazuju prizore našeg kraja.

 

Nikolina Kuzmić snimila je fotografiju u Donjem Hruševcu, a na njoj se nalazi svinja i radio, dok se pratiteljima društvenih mreža jako svidjela i fotografija kapele SV. Ivana Krstitelja u Buševcu autorice Ivane Capan.

Također proglašeno je i najboljih 10 fotografija po ocjeni stručnog žirija koje će se predstaviti i na prigodnoj izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije koristit će ih i u svrhu promocije destinacije. Pobjedničku fotografiju Japetića snimila je Anita Škoc iz Jastrebarskog dok je na drugom mjestu Zoran Stanić, a na trećem Frane Medić.

Svrha natječaja bila je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

Natječaj je omogućio široki kreativni izražaj i potaknuo umjetnike/ amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije.

Galerija slika

Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca Photo Zagreb County: Najviše lajkova skupile i fotografije iz Buševca i Donjeg Hruševca

Podijeli