°C 20

Petrovo u Velikoj Gorici

30.06.2018.

Ivana Ćurić

Druga po starosti velikogorička župa, župa koja nosi ime apostolskih prvaka, jučer je misnim slavljima obilježila titular župe.

Od četiri mise na blagdan svetog Petra i Pavla središnje misno slavlje održano je u 11 sati. Misu je predslavio fra Branko Lovrić, upravitelj samostana Svetog Franje u Odri.

U svojoj homiliji fra Lovrić približio je vjernicima važnost primjera koji su u povijesti svojim životima ostavili sveti Petar i sveti Pavao dodavši da svetost nije plod čovjekove naravi, rada ili čovjekova karaktera već je svetost plod susreta čovjeka s Bogom.

- Molimo njihov zagovor da se naš duh ojača i osnaži i pobudi ljubav prema Bogu unatoč svim slabostima da nas ništa, ni nevolje, ni ljudi ne rastave od ljubavi Božje-poručio je fra Lovrić.

Župa Svetog Petra i Pavla osnovana je 1971. godine, a lani se navršilo 35. godina od početka gradnje prvog župnog objekta-župne kuće. U njoj su se nekada služile svete mise dok s n ije izgradila kripta i nova crkva. Već 16 godina na čelu ove župe je vlč. Dragutin Kujavec koji je koncelebrirao na jučerašnjem župnom slavlju zajedno s brojnim svećanicima Velikogoričko-odranskog dekanata.

Galerija slika

Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici Petrovo u Velikoj Gorici