Novosti Sport Događanja

Perunfest u Donjoj Lomnici: Kurija Modić-Bedeković postaje dom vilama na jedan dan

20.09.2023. / Ivana Ćurić

Ove subote, 23. rujna, u kuriji Modić-Bedeković i oko nje održat će se još jedno izdanje Perunfesta.

Perunfest nas i ove godine kroz različite kostimirane interpretacije likova iz narodnih predaja vodi u svijet priča iz skoro zaboravljene nematerijalne kulturne baštine. Kroz scenirane igrokaze, izložbe, pričaonice i likovne radionice raznih udruga i izvođača, posjetitelji će moći čuti o temama i elementima starohrvatske mitologije i narodnih priča. 

Poseban štih daje scensko okruženje Kurije Modić – Bedeković i autorski pečat Zdenka Bašića. Njime je oblikovan identitet ovog događaja u koji svaki posjetitelj može zakoračiti i doživjeti ga u neposrednoj interakciji s kostimiranim likovima i autorskim scenografijama.

U Donjoj Lomnici tako ovog vikenda možete prošetati s vilama i mogutima ili pobjeći pred grabancijašima i copernicama, bit će tu raznih radionica, gađanja lukom i strijelom, pričanja priča, vilinske škole letenja i još mnogo drugih iznenađenja. Sve počinje u 12 sati i traje do 23 sata.

 

Galerija slika

Perunfest u Donjoj Lomnici:Kurija Modić-Bedeković postaje dom vilama na jedan dan Perunfest u Donjoj Lomnici:Kurija Modić-Bedeković postaje dom vilama na jedan dan Perunfest u Donjoj Lomnici:Kurija Modić-Bedeković postaje dom vilama na jedan dan

Podijeli