Novosti Sport Događanja

Ovaj vikend proslavite 10 godina VG Blues Rock & Country Festivala!

16.06.2022. / Klara Kosić

Prošlo je 10 godina otkada je Miroslav Giljanović Fix došao na ideju osnivanja VG BRC Festivala i okupio najpoznatija imena goričke glazbene scene. Otada su sudjelovali mnogi eminentni glazbenici poput Lele Kaplowitz, Eduarda Jimmyja Matešića, Riste Ibrića, Zdenke Kovačiček, Country Paula i Steve Morangsa, sve s ciljem da stvore suvremenu glazbenu sliku Velike Gorice. Goričke večeri odavno su prepoznale vrijednost ove inicijative i uvrstile ju u sastavni dio svog programa svakog lipnja. I zaista, zainteresiranost za ovaj Festival raste iz godine u godinu, što potvrđuje da gorička publika itekako voli ove žanrove.

Ove godine očekujemo VG BRC Festival pripremio je posebno slavlje. Velikogoričku publiku u subotu će počastiti bendovi Rock Masters, Sky Groove i The Changes, a poslastica večeri bit će svakako gostovanje Atomskog skloništa! Ova hard rock grupa s više od 45 godina staža ima obožavatelje svih godina. Bruno Langer član je benda od njegovog nastanka, a trenutnu postavu još čine i Ranko Svorcan (gitara) i Stjepan Bobić (bubnjevi). Od 19 sati rasturat će na Tuđmancu i podsjetiti vas na najveće hitove poput „Treba imat dušu”, „Žuti kišobran” ili „Bez kaputa” koji krase karijeru jednog od najvoljenijih bendova ovih područja.

U nedjelju od 19 sati imat ćete priliku uživati u bluesu Mungos brothers blues band, a svirat će vam još i Route 66 te Tomislav Goluban. Dođite i okupajte se u zvuku električnih gitara!

Galerija slika

Ovaj vikend proslavite 10 godina VG Blues Rock & Country Festivala!

Podijeli