Novosti Sport Događanja

OSS Buševec slavi svoju stogodišnjicu: Vrhunac fešte projekcija filma koji vjerno prenosi svu njihovu snagu, slogu i zajedništvo!

09.09.2021. / Petar Brnada

Ogranak „Seljačke sloge“ Buševec slavi 100 godina rada. Veliki jubilej koji su raznim događanjima obilježavali kroz ovu i prošlu godinu vrhunac će imati u nedjelju, 12. rujna, za kad je najavljena svečana sjednica na kojem će biti prikazan film kojim će predstaviti sve aktivnosti, snagu, slogu i zajedništvo kroz sto godina postojanja.

Društvo svjetske prepoznatljivosti

Od samih početaka, kad je društvo osnovano kao podrška poljoprivrednicima, ali i kako bi se poticala kultura i pismenost u selu, pa sve do današnjih dana kad unutar Ogranka djeluje nekoliko kulturno-umjetničkih skupina (folklor, dramska, izdavaštvo, etno udruga...) Ogrankaši su jačali i s pravom se pozicionirali kao kulturna udruga nacionalne ali i svjetske prepoznatljivosti.

Organizatori su brojnih manifestacija, dobitnici nagrada, pobjednici smotra i festivala, čuvari tradicije i baštine te svjetski putnici koji diljem svijeta prenose stijeg turopoljske kulture.

Program počinje točno u podne otvorenjem novouređenog doma kulture, a nastavlja se otvorenjem izložbe „100 slika za 100 godina“, otvorenjem Etno zadruge Buševec gdje je organiziran i tradicionalni ručak s finim domaćim specijalitetima, a prema kraju dana očekuje vas kulturno umjetnički, folklorni program „Običaji kroz godinu“ i veselica.

Podijeli