Novosti Sport Događanja

Općina Pokupsko proslavila svoj dan: Priključci na vodovodnu mrežu i neobnovljeni domovi i dalje najveći problemi

17.08.2022. / Petar Brnada

Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj Dan. Tom prigodom održano je misno slavlje te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci i svijeće.

Proslava je uveličana i svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je u ime Zagrebačke županije nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić u svom obraćanju posebno se osvrnuo na obnovu nakon potresa te dovođenje vodovoda u sve dijelove Općine.

-Na našem području postoji određen broj kućanstava koji nemaju priključak na javnu vodovodnu mrežu. Prije potresa su se opskrbljivali vodom iz vlastitih bunara, no to više nije moguće- kazao je Škrinjarić istaknuvši kako je do sada zaprimljeno oko 300 zahtjeva za priključcima.

Podsjetio je na projekte obnove gospodarskih i javnih objekata na području Općine koje je financirala Zagrebačke županija, no istaknuo je kako su najveći problem i dalje neobnovljeni domovi stanovnika nakon potresa.

Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je kako je za projekte obnove od potresa u 2022. godini u proračunu Zagrebačke županije planirano 80 milijuna kuna, a do sada je već potpisano više od 40 ugovora, od čega su brojni projekti u realizaciji, poput izgradnje nove crkve u obližnjem Kravarskom.

Podijeli