°C 13

Odazovite se besplatnim pregledima ranog otkrivanja melanoma

10.09.2019.

Petar Brnada

Zagrebačka županija i u rujnu nastavlja sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području, a na tom se popisu našla i Velika Gorica čije stanovnike čekaju tri različita termina pregleda.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta).

Prvi pregled možete obaviti još tijekom današnjeg dana i to u ljekarni na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 5, a drugi vas čeka tijekom sutrašnjeg dana, 11. rujna, u ljekarni na lokaciji Matice hrvatske bb. I posljednji, treći termin, zakazan je za 17. rujna, a pregled će se održati na adresi Kralja Dmitra Zvonimira 5.

-Inače, za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županije u ovoj godini osigurala 70.000 kuna. Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika Županije je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože- priopćili su iz Županije.

Svakako treba naglasiti da redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja, a iz Županije su dodali da će se program provoditi i u listopadu 2019.