°C 16

Od ponedjeljka Goričani ponovno mogu sami birati knjige, mijenja se i radno vrijeme knjižnice

29.05.2020.

Petar Brnada

Od ponedjeljka, 1. lipnja, dozvoljen je ulazak korisnika u prostore svih lokacija Gradske knjižnice Velika Gorica kao i samostalno biranje knjiga, priopćili su iz danas iz knjižnice.

Naravno, sve to odvijat će se u skladu s dosadašnjim odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Smjernicama za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19 Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

-Također će biti moguće koristiti studijske čitaonice u Središnjem odjelu za odrasle i Područnoj knjižnici Galženica dok će čitaonice dnevnog tiska i igraonica Dječjeg odjela do daljnjeg ostati zatvorene. Korištenje korisničkih računala još uvijek nije moguće- kazali su iz knjižnice.

Također, neznatno se mijenja radno vrijeme knjižnice koje će biti prilagođeno ljetnom radnom vremenu gdje će svaka od lokacija biti otvorena u jednoj smjeni. Radno vrijeme knjižnice ostat će isto do kraja ljeta, odnosno do kraja mjeseca kolovoza.

Gradska knjižnica je objavila i upute za ulazak korisnika u slobodni prostor knjižnica u uvjetima epidemije Covid-19 koje stupaju na snagu u ponedjeljak, 1. lipnja.

Upute za korisnike prilikom ulaska i boravka u prostorima knjižnice, upute za korisnike za vrijeme boravka u čitaonici, Upute vezane uz knjižnične usluge te radno vrijeme knjižnice po lokacijama možete pronaći OVDJE.