°C -2

Novo online izdanje Gradske knjižnice: Istražite e-katalog ili sami preporučite dobru knjigu

10.07.2020.

Ivana Ćurić

Gradska knjižnica Velika Gorica osvježila je svoje mrežno mjesto. Kao i do sada možete pronaći sve informacije o knjižnici i njezinim aktivnostima te aktualne vijesti na jednome mjestu, no uz to ćete na novom webu pronaći i niz novih sadržaja.

Ono što će sve ljubitelje knjige najviše zanimati zasigurno su književne preporuke koje smo izdvojili u zasebne cjeline – „Preporuke za književne sladokusce“, „Preporuke iz Dječjeg odjela“, „Najčitanije u knjižnici“ – a tu je i „Arhiva preporuka“ u kojoj se nalaze svi naši raniji popisi zanimljivih knjiga za svaki ukus.

U posebnom dijelu „Istraži“ možete zaviriti u e-katalog gdje putem poveznica možete pretraživati knjige po vama zanimljivim žanrovima te otkriti što se sve vezano uz različite teme krije u fondu knjižnice. „Biografije“, „Istinite priče“, „Trileri“, „Povijesne romanse“, „Zdravlje“, „Vrtlarstvo“, „Religija“ – samo su neki od tematskih popisa ponuđenih na stranici. Tu je također i poveznica na stalnu rubriku „Knjiga tjedna“ na portalu Kronike Velike Gorice.

-Novost je i rubrika „Čitatelji preporučuju“ u kojoj ćemo objavljivati književne prikaze čitatelja pa ovim putem pozivamo sve koji su skloni svoje impresije o knjigama staviti na papir i koji žele podijeliti svoje čitateljsko iskustvo i uživanje u knjigama s drugima da nam šalju svoje tekstove na e-mail vg.knjiznica@gmail.com , a mi ćemo ih (nakon uredničkog razmatranja) objaviti na našoj web stranici! Uz sve navedeno, sadržaj naše web stranice možete lakše pretraživati putem brojnih kategorija pa ako želite saznati tko je sve do sada gostovao na Turbooksu, što smo sve čitali u okviru čitateljskih klubova, koje su izložbe bile postavljene u prostorima knjižničnih odjela, o čemu smo razgovarali u Razgovaraonici ili koje su bile dosadašnje teme našeg Četrtog četrtka, od informacije vas dijeli samo jedan klik-poručuju iz Knjižnice.

Jednako tako čitatelji sada mogu „kliknuti“ i s FB čitaonicom – čitateljskom klubu na društvenoj mreži Facebook ili pristupiti Youtube kanalu knjižnice. Uz to možete zaviriti u monografiju knjižnice – „Gradska knjižnica u lokalnoj zajednici: 130. obljetnica otvaranja Prve čitaonice u Velikoj Gorici“ – objavljenu uz 130. obljetnicu knjižnice. Uvodno poglavlje upoznaje vas s knjižnicom kakva želimo biti, a za ostatak sadržaja posudite knjigu u knjižnici!

Osim informacija o knjigama i olakšanog pretraživanja fonda po stručnim skupinama, pronaći ćete i detaljan vodič o tome kako se služiti elektroničkim katalogom knjižnice. Na novim mrežnim stranicama možete pronaći korisne informacije o lokacijama, povijesti knjižnice, nakladničkoj djelatnosti te informacije o korištenju studijskih čitaonica i čitaonica dnevnog tiska kao i popis dostupnih novina i časopisa. Za sve koji nam žele donirati knjige ili drugu građu dostupna je informacija kako to i pod kojim uvjetima mogu učiniti, a moguće je preuzeti i obrazac za darivanje građe.

-Nadamo se da će vam nove mrežne stranice velikogoričke knjižnice biti zanimljive i informativne te da ćete se i sami odlučiti sudjelovati u nastajanju nekih njezinih novih sadržaja-poručili su iz Gradske knjižnice.

 

(Izvor: GKVG)