°C 16

Nova besplatna radionica za poljoprivrednike u organizaciji LAG-a

13.10.2020.

Ivana Ćurić

LAG Zrinska gora – Turopolje ovog tjedna organizira radionice za sve proizvođače voća i povrća te one koji to žele postati pod nazivom “Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača”.

Prva radionica održat će se u četvrtak, 15. listopada, u prostorijama Vegore na adresi Trg kralja Tomislava 16 u Velikoj Gorici, s početkom u 17 sati. Predavač je prof. Mario Njavro s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a sudjelovanje je besplatno. Predviđeno trajanje je 60 minuta.

-Radionicu organiziramo u sklopu provedbe međuteritorijalnog projekta suradnje iz tipa operacije 19.3.2. Programa ruralnog razvoja RH.Cilj Projekta je: jačanje kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača u sektoru voćarstva i povrtlarstva kroz razmjenu znanja i iskustava, opremanje te promociju poljoprivrednih proizvoda u cilju povećanja samoodrživosti poljoprivrednih gospodarstava i malih gospodarstvenika na ruralnim područjima te poticanju njihovog udruživanja-priopćili su iz Lokalne akcijske grupe "Zrinska gora-Turopolje".

LAG u provedbi ove aktivnosti ima ulogu edukacije proizvođača i informiranje, tehnička pomoć proizvođačima pri osnivanju pravnog oblika udruženja. Uz ovu radionicu, održat će se još jedna ista, i to u Petrinji dan kasnije, 16. listopada.