Novosti Sport Događanja

Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali

26.04.2022. / Maja Peranić

U obilježavanje manifestacije Noć knjige i ove se godine svojim programom uključio Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica. Sretni što se ponovo mogu družiti sa svojim najmlađim korisnicima nakon pandemijskih ograničenja, širom su otvorili svoja vrata i ponudili zabavne i edukativne programe.

Gost pred brojnim mališanima koji su se jučer okupili ispred knjižnice bio je Tomo Vega koji im je predstavio svoju slikovnicu „Lukasova plesna pustolovina”.

-S djecom je razgovarao općenito o plesu, o predrasudama koje postoje o dječacima plesačima, pročitao je odlomke iz slikovnice. Zatim su aktualni prvaci RH Vita Tot i Noa Goleš otplesali jedan ples, nakon čega su se i učenici prvog i drugog razreda OŠ J. Habdelića koji su sudjelovali na promociji slikovnice okušali u izvođenju osnovnih pokreta akrobatskog rock'n rolla – ispričala nam je voditeljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice Morana Peranić.-Ova promocija se održala na prostoru ispred Središnjeg odjela za odrasle, a želja nam je i ubuduće što više izlaziti iz samog prostora knjižnice i uključivati i slučajne prolaznike u naše programe – dodala je.

Drugi dio Noći knjige na Dječjem odjelu bio je posvećen glumi i učenju. Na odjelu je gostovala Blaženka Mavrić Vadlja, prof. hrvatskog jezika i pedagogije, dipl. bibliotekar i dramski voditelj održavši radionicu pod nazivom Učimo glumeći. Polaznici radionice su uz teoretski dio o dramskom odgoju imali priliku i sami sudjelovati u dramskim igrama koje će moći primijeniti u radu s djecom.-Ovo je bila prva psihoedukativna radionica nakon pandemijske stanke, a u pripremi su još dvije prije ljeta. Zbog velikog broja zainteresiranih, a ograničenog broja mjesta za sudjelovanje na ovim radionicama potrebno se je prijaviti-kazala nam je Morana Peranić.

Nakon pandemijske stanke Gradska knjižnica Velika Gorica kao i njezin Dječji odjel radosni su što mogu ponovo okupljati građane na raznim edukativnim i zabavnim programima kojih će, najavljuju, biti sve više.

Galerija slika

Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali Noć knjige na Dječjem odjelu: Mališani razbili predrasude o plesu, uz Tomu Vegu i sami zaplesali

Podijeli