Novosti Sport Događanja

Neraskidivo prijateljstvo: Na gala večeri Turskog veleposlanstva i VG Legacy

25.05.2023. / Ivana Ćurić

Veleposlanstvo Republike Turske ovog tjedna u Zagrebu održava Tjedan turske kuhinje u kojem se promovira bogata turska gastronomska kultura. Riječ je o gala događaju u organizaciji Veleposlanstva Republike Turske, a čiji je domaćin veleposlanik Yavuz Selim Kiran.

Veleposlanik Kiran podsjetio je kako se Tjedan turske kuhinje održava u cijelom svijetu, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turkiye, pod vodstvom gospođe Emine Erdogan i uz potporu Ministarstva kulture i turizma.

Svjetski poznati turski kuhar Yunus Emre Akkor bio je zadužen sa svojim timom za pripremu jela na ovom eventu,a za naglasit je da kuha po principu "no waste", što ide uz ovogodišnju temu Tjedna turske kuhinje "Održiva turska kuhinja:Bez otpada, tradicionalna i zdrava". Uz to pripremao je jela iz 11 regija pogođenih potresom.

Osim što se na središnjem događaju 22. svibnja, na gala večeri okupio velik broj članova Vlade RH, dužnosnika, veleposlanika, predstavnika kulture, medija, akademske zajednice i turski ulagači u Hrvatskoj, pozivnica za ovaj događaj stigla je na adresu goričkog VG Legacyja. U ime naše humanitarne udruge na poziv turskog veleposlanika odazvali su se Dalija Zubek, Marija Šapina, Mateja Kalisar, Anita Zidar ,Tihana Maretić i Nenad Novosel. Potvrda je to neraskidivog prijateljstva između velikogoričke humanitarne udruge i veleposlanika Kirana koje je započelo za vrijeme turskih potresa početkom ove godine kada je u našem gradu krenula akcija "Alie je život".

Podsjetimo, malena Alie preživjela je 128 sati pod ruševinama, a našli su ju psi tragači i neumorni spasioci. Ona je tek jedna od milijuna žrtava spomenutih potresa, ali za VG Legacy ona je postala glas svih beba koje se bore da budu spašene i prežive teška vremena u kojima su se našle. Akteri su se uključivali jedan po jedan,  u suradnji sa Gradom Velika Gorica poslana je i medicinska oprema u potresom pogođena područja i predivnom lančanom reakcijom Velika Gorica je još jednom pokazala svoje veliko srce.

Susret veleposlanika Kirana i predstavnika VG Legacyja potvrda je da međusobno poštovanje i prijateljstvo rastu i dalje, pa je samo pitanje vremena kada će se udružiti u nekoj novoj akciji na korist hrvatske ili turske zajednice.

Galerija slika

Neraskidivo prijateljstvo: Na gala večeri Turskog veleposlanstva i VG Legacy Neraskidivo prijateljstvo: Na gala večeri Turskog veleposlanstva i VG Legacy Neraskidivo prijateljstvo: Na gala večeri Turskog veleposlanstva i VG Legacy

Podijeli