Novosti Sport Događanja

"Nariši turopolsku reč": Dani europske baštine počinju posebnom Likovnom kolonijom za djecu i mlade

22.09.2022. / Redakcija

Ove subote, 24. rujna,  počinju Dani europske Baštine u Velikoj Gorici koji će se držati do 14. listopada. S ovogodišnjom temom „Održivost kulturne baštine“, manifestacija će promovirati stanje, ulogu i zaštitu baštine i nastojatipovezati raznolike identitete europske baštine.

Dani europske baštine u Velikoj Gorici otvorit će se u Društvenom domu u Gradićima likovnom Likovnom kolonijom za djecu i mlade „Nariši turopolsku reč“.

Loklani pisci čitat će taj dan svoje tekstove na turopoljskom dijalektu, a djeca i likovni umjetnici nastojat će naslikati ono što čuju. Radionica počinje u subotu 10 sati, a prijaviti se možete još danas do 12 sati na e-mail adresu: gkovacic67@gmail.com.

Nakon Likovne kolonije, Dani europske baštine nastavit će se u Muzeju Turopolja otvorenjem izložbe „Umjetnički vremeplov Muzeja Turopolja“ 28. rujna u 18 sati, dok će se u subotu, 7. listopada, u Galeriji Galženica u 19 sati otvoriti i izložba „1. Velikogorički salon: Mapiranje lokalne scene“.

Sredinom  mjeseca, od 13. do 15. listopada, za kraj Dana europske baštine u Velikoj Gorici održat će se znanstveni i stručni skup na temu „Održivosti kulturne baštine“ u sklopu kojega će biti organizirana stručna ekskurzija po Turopolju.

Galerija slika

"Nariši turopolsku reč": Dani europske baštine započet će posebnom Likovnom kolonijom za djecu i mlade

Podijeli