Novosti Sport Događanja

Najrjeđi i najljepši automobili današnjice dolaze u Veliku Goricu!

01.09.2022. / Redakcija

Pista Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici ove subote, 3. rujna od 9 sati ujutro postaje dom najrjeđim i najekskluzivnijim automobilima današnjice. Supercar Owners Circle – SOC Croatia 2022. vraća se u Hrvatsku.

Na pisti ZTC-a izložit će i voziti automobile o kojima velika većina nas može samo sanjati. Grad Velika Gorica osigurao je parkirališna mjesta za posjetitelje, ali svi koji žele zauzeti najbolje pozicije, najbolje je da dođu na vrijeme jer se očekuje mnoštvo ljudi.

Program demonstracije brzine i snage automobila koji počinje u 9 sati uključuje i prvo predstavljanje na europskom kontinentu Aston Martin Valkyrie AMR Pro., auta koji je stvoren za staze „bez ograničenja“.

Mate Rimac, koji je na neki način krenuo s ove piste, te njegov Bugatti Rimac brend predstavit će se vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući jedinstveni La Voiture Noire, Centrodieci 300+, Divo i drugi. Bit će to ultimativni izlog bezvremenskog luksuza, dizajna i izrade kakvu njeguje Bugatti. Uz njih tu su i Barchetta Quartet: Pagani Zonda Barchetta - Ferrari Monza SP2 - McLaren Elva - Aston Martin Speedster. Holy Trinity: Ferrari La Ferrari - Porsche 918 - McLaren P1 te mnogi drugi.

Gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, pozvao je sve ljubitelje brzih vožnji na ovu manifestaciju.

- Ponosni smo da jedna takva svjetski poznata manifestacija dolazi u Veliku Goricu.  Mate Rimac u samom početku karijere sa zelenim BMW-om dolazi s električnim motorom upravo u Veliku Goricu na naš ZTC, a danas kao vlasnik megakompanije Bugatti-Rimac pokazuje svijetu sve ljepote i sve što može jedan hrvatski poduzetnik u najboljem svijetlu pružiti i manifestirati kao uspjeh. Pozivamo sve naše sugrađane, ali i sve ljubitelje brze vožnje, ubrzanja i svega onoga što će biti manifestirano u sigurnim okolnostima toga dana da nam se priključe – izjavio je gradonačelnik.

Zbog održavanja ovoga događaja, tog jutra provodit će se posebna regulacija prometa. Grad je omogućio parkiranje posjetiteljima i to na lokacijama - parkiralište na Zapadnoj strani  stadiona NK Gorica, istočno parkiralište stadiona NK Gorica, parkiralište kod Gradske sportske dvorane u Rakarskoj ulici 19 te parkiralište u ulici Ivana Gorana Kovačića 13, na sajmištu u Velikoj Gorici.

SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na pisti ZTC-a očekuje zaista pravi spektakl. Projekt se u Velikoj Gorici održava u suradnji s Gradom Velika Gorica i Turističkom zajednicom.

Od 2014. godine, Supercar Owners Circle iz godine u godinu prihvaća kulturu kolekcionara superautomobila i hiperautomobila, oživljavajući svjetsku zajednicu koja je dom najprofinjenijim kolekcionarima iz cijelog svijeta. SOC je predan promicanju vrijednosti koje drži svaki strastveni kolekcionar, spajajući ljepotu i istraživanje na način koji omogućuje susret stvarnosti i magije.

 

Podijeli