Novosti Sport Događanja

„Najljepši bor Zelene Gorice” - stiže nova blagdanska predstava za djecu!

16.11.2023. / Maja Peranić

Scena Gorica pripremila je pravu poslasticu za najmlađu velikogoričku publiku. Predstavu „Najljepši bor Zelene Gorice” koja će u srca mališana i s kazališnih dasaka unijeti blagdanskom raspoloženje. Priča je to o Borku Boriću običnom boru kojemu nije jasno zašto drugi borovi toliko brinu i žele biti najljepše okićeni.

-Borko Borić je običan bor kao i svaki drugi. Živi u Zelenoj Gorici sa svojom mamom i prijateljima. Svake godine stanovnici Zelene Gorice organiziraju natjecanje za „Naj bor godine“. Cijeli grad pršti od uzbuđenja, jer osim što je to najveći događaj za građane tog zanimljivog mjesta, svi jedva čekaju staviti na sebe svoje najljepše ukrase, upaliti najjače lampice, ispolirati svoje češere i dobiti priliku pobijediti. Naime, pobjednik ima čast otići u svijet ljudi i biti njihov bor cijeli Božić. Ne zvuči li to odlično? Naravno, svima osim Borku. Njemu uopće nije jasno zašto je toliko bitno da si najljepše okićeni bor, nije li bitnije da razveseliš obitelj kojoj ćeš doći? Uz sve to, obitelj Borić već generacijama nosi titulu najuspješnijih i najljepših borova te kako i priliči tradiciji, cijeli život pripremaju i malog Borka da to jednog dana postane. Šampion. Borko međutim ostaje pri svojoj želji da se nešto mora promijeniti u korijenu! Na njegovom putu da vrati prave vrijednosti Božića u Zelenu Goricu prate ga prijateljica Jelka i reper Smreky, a tu naravno i Djed Božićnjak!-stoji u opisu predstave.

Tekst i režiju potpisuje Zdenka Šustić, u predstavi glume Zdenka Šustić i Karlo Bernik.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 3 godine, traje 30 minuta, a na repertoaru je 3.prosinca u 17 sati u Dvorani Gorica. Ulaznice za predstavu u prodaji su od 19. studenog.

Podijeli