°C 20

Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike

18.12.2018.

Ivana Ćurić

Iza Udruge Vukovina u srcu još je jedna uspješna organizacija Božićnog sajma kreativaca "Nešto za bor, nešto za pod bor". Tijekom dva dana u društvenom domu svoje kreativne rukotvorine izlagali su razni izlagači iz našeg kraja, a i šire.

Na jednom mjestu mogli ste riješiti sve božićne poklone za svoje najmilije. Bilo je tu od moderno kreiranih pregača, umjetnički rađenih drvenih daski za serviranje i košara za pića, raznih božićnih ukrasa od heklanih, raskošno likovno ukrašenih do onih napravljenih decoupage tehnikom. Nije nedostajalo ni unikatnog i ručno rađenog nakita, slikovnica Zmaja anđelka, domaćeg meda, mirisnih svijeća i drugih stvarčica.

-Zadovoljni smo odazivom izlagača, ove godine bilo ih je 23 tako da su posjetitelji sajma imali na izbor razne rukotvorine. Najviše posjetitelja bilo je u subotu kada je Sajam bio otvoren cijeli dan, a sve su uljepšali u prigodnom programu izvođači koji su nas tako podržali, pa se i ovim putem zahvaljujem KUD-u Čiče, učenicima OŠ Vukovina, plesačima Vege te solistima koji su uveličali naš božićni sajam. Nadamo se da ćemo rasti iz godine u godinu kako bi ovo postala lijepa tradicija u našoj Vukovini-rekla nam je Sandra Maršić, predsjednica Udruge Vukovina u srcu.Bila je to idealna prilika da kreativci koji se skrivaju u našem susjedstvu pokažu čime se sve bave, nekima je to dodatni izvor zarade, a neki tako zarađuju za život i grade svoju malu poduzetničku priču.

-Drago mi je da naš kraj ima i ovakvo jedno događanje, došla sam sa svojim proizvodima na poziv, lijepo sam se provela i tom prilikom prezentirala svoj rad, a među njima i novu rukotvorinu božićne kuglice unutar koji se nalaze jaslice s malim Isusom, Marijom i Josipom-rekla nam je Viktoria Kajinić iz Jagodnog, vlasnica Viki dizajna koja se bavi izradom dekoracija od cvijeća za razne evente te izradom prigodnih ukrasa. Svoj štand dijelila je s prirodnom kozmetikom "Gifteraj" koja je posjetiteljima ponudila mirisne svijeće, prirodne balzame, meleme i mirisne sapune upakirane u prigodna božićna izdanja.-Sretne smo da možemo pokazati svoj rad našim sumještanima i lijepo je da se takva druženja organiziraju-dodale su cure iz "Gifteraja".

Dvodnevni sajam zaokružili su nastupom mali folkloraši, plesači rock'n'rolla, učenici svojim recitacijama te solisti na instrumentima. Uz paljenje treće adventske svijeće i aktualne zornice u župnoj crkvi bio je ovo dodatni uvod u božićni ugođaj u Vukovini.

Galerija slika

Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike Na Sajmu kreativaca od modernih pregača do prirodne kozmetike