°C 24

Na predstavljanje knjige 'Benediktova opcija' u Mičevec stiže i zastupnik Davor Ivo Stier

11.11.2019.

Petar Brnada

Ogranak Matice hrvatske u suorganizaciji Župe sv. Marka ev., Jakuševec i crkva sv. Benedikta opata, Mičevec, u Hrvatskom domu u Mičevcu u utorak, 12. studenog, predstavit će knjigu 'Benediktova opcija'.

Riječ je o djelu Roda Drehera koje predstavlja strategiju za kršćane u postkršćanskom svijetu, a o knjizi će tom prilikom od 19 sati govoriti Davor Ivo Stier, zastupnik u Hrvatskom saboru, dr. sc. Boris Beck sa Fakulteta političkih znanosti u Zagreb te Nikola Bolšec, predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog kluba.

-Otpad od vjere sve je veći, a sve je više i glasova koji upozoravaju da ništa više ne može zaustaviti propadanje Zapada i njegovu rastuću dekadenciju. Mnogi kršćani zatvaraju oči pred tim i njihove su vjerske zajednice preslabe da odole tomu procesu. U nastaloj duhovnoj krizi pomoć neće doći od politike. Potrebna je Benediktova opcija, strategija koja se oslanja na autoritet Svetoga pisma i mudrost drevne Crkve i kojoj je cilj dobrovoljno prihvaćanje egzila iz suvremene kulture radi izgradnje trajne, čvrste i otporne kontrakulture- kažu uoči predstavljanja knjige iz Matice.

Rod Dreher u knjizi Benediktova opcija iznosi smionu tvrdnju da je put u budućnost zapravo put iz prošlosti – onaj sv. Benedikta.

Benediktova opcija Dreherov je manifest i ujedno gorljiv poziv kršćanima koji moraju naučiti kako se boriti na novomu, kulturnom bojnom polju – a to je izazov s kojim se Zapad nije suočio posljednjih tisuću i pol godina. Ova je knjiga namijenjena svim kršćanima koji mogu i znaju čitati znakove vremena.

Glazbenu potporu pružit će Zbor „Sv. Matej“ iz Dugava uz voditelja Tihomira Pršu dok će cjelokupnim programom dirigirati Petar Rebernišak.

Foto: Verbum