Novosti Sport Događanja

Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri

13.03.2023. / Klara Kosić

Veleševec je prošle subote postao centar ljubitelja domaćih kobasa povodom 13. Posavske kobasijade.

Ove godine prijavljen je čak 101 uzorak u kategorijama bijelog i crnog vina, kobasice, špeka, rakije,gibanice, salame i šunke.

- Prezadovoljni smo i brojem prijavljenih i brojem posjetitelja. Ove godine imali smo čak 101 uzorak koji je donesen na ocjenjivanje. Drago nam je što ova manifestacija iz godine u godinu sve bolja i posjećenija – kratko nam je prokomentirala svoje dojmove Nevenka Vučin, predsjednica KUD-a Veleševec.

Žiri je osvojila kobasica Dalibora Vučina, a impresivne su kobasice napravili i Daniel Malec te Branimir Ujaković.

Dalibor Vučin također je osvojio prvu nagradu za najbolji špek, dok je Damir Tumpak donio najbolju salamu, a Ivan Bucina najbolju šunku. Najbolja rakija proglašena je rakija Ivana Tačkovića uz snažnu konkurenciju Stjepana Vrbana i Davora Huđina.

U kategoriji slatkog, pobjedu za najbolju gibanicu odnijela je Štefica Kovač, a Marica Vrban i Suzana Panijan slijedile su ju na drugom i trećem mjestu.

 

Foto: KUD Veleševec/Facebook

Galerija slika

Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri Na 13. Posavskoj kobasijadi ocijenjen čak 101 uzorak: Dalibor Vučin ima najbolju kobasu, ocijenio je žiri

Podijeli