Novosti Sport Događanja

Mraclinska špek-dijeta na "Rubu znanosti"

06.03.2018. / Ivana Ćurić

U popularnoj HRT-ovoj emisiji "Na rubu znanosti" Krešimir Mišak ugostio je Stjepana Čunčića iz Mraclina koji je tom prilikom obrazložio proceduru i prednosti "Mraclinske špek dijete."

U uvodnom dijelu emisije posvećenoj masnim dijetama Krešimir Mišak je obrazložio kako je u odnosu na sve druge primate Homo sapiens pri porodu ima najveći postotak masnoga tkiva i ujedno najbrži rast mozga.

-Tek rođeno dijete se od prvoga dana preko majčinoga mlijeka intenzivno hrani mliječnom masti, koja spada u zasićene masti. Ipak, dugo vremena su masti u prehrani bile na glasu kao neprijatelj zdravlja, ali to se pomalo mijenja. Riječ je o tome da čovjek zapravo ima dva spremnika energije: glukozu i masti, različite po nastanku i trošenju. Šećeri najlakše ulaze u krv, a i najlakše se troše, dok su masti predodređene za razdoblja oskudice. Kako tijelo treba vremena da bi uopće krenulo trošiti nataložene masti, glukoza mora prije toga biti već potrošena, a i tijelo treba nekoliko dana privikavanja da bi počelo trošiti zlatne rezerve. No, tu je priči o mastima i šećerima tek početak, a nastavak je "na rubu znanosti"-istaknuo je voditelj Mišak.

(foto: Screenshot, Youtube)

 

Za sve one koji žele znati više tu je emisija, pa još jednom možete saznati više o špek dijeti  koja osporavanjem dosadašnjih mitova ispravne prehrane i s pet pravila ispunjava vodi ka uspješnom programu mršavljenja.

 

Podijeli