
Mirisi domaće hrane i prvi znakovi ljeta: Svibanjski Petek na Gorice vas čeka
Prvim toplim danima i visokim temperaturama koje najavljuju dolazak ljeta, Velika Gorica nastavlja s tradicijom okupljanja i uživanja na otvorenom. Ima li boljeg načina za završiti radni tjedan nego odvojiti trenutak za sebe – sjesti na proljetno sunce, uz šalicu kave, komadić domaćeg kolača i mirise koji bude uspomene na djetinjstvo?
Na trenutak zaboraviti na svakodnevne obaveze, usporiti korak i prisjetiti se jednostavnih užitaka koji nas vežu uz toplinu doma i bliskost obitelji. Upravo takvu atmosferu, punu mirisa svježe pečenih štrukli, domaćeg meda i ručno rađenih ukrasa, donosi nam još jedan Petek na Gorice, ovog petka, 2. svibnja, u Parku Plemenite općine turopoljske.
Zašto ovaj Petek na Gorice ne smijete propustiti?
Sunce, mirisi domaće hrane i rukotvorine koje pričaju priče — sve to na samo nekoliko koraka od centra grada. Idealna prilika da predahnemo, napunimo baterije i uživamo u jednostavnim radostima. Ovaj put već poznata lokacija, ponovno će biti mjesto susreta domaćih proizvođača, kreativaca i svih ljubitelja domaće hrane, rukotvorina i prijateljskog druženja.
Petek na Gorice održava se od 10:30 do 14:00 sati, a svim posjetiteljima nudi priliku da na otvorenom, u srcu grada, osjete autentični duh Turopolja.
Ponuda ovog Petka na Gorice spojit će najbolje od domaće tradicije i bogatih okusa – od ukusnih turopoljskih štrukli spravljenih na tradicionalan način, raznih slastica, pekmeza, meda, do rukotvorina i ukrasa koji prizivaju toplinu nekih starih, mirnijih vremena.
Okusi i doživljaji koje želite ponijeti sa sobom
Na Art i Mljacplacu će se pronaći proizvodi lokalnih OPG-ova, kao i radovi tradicionalnih obrta i etno udruga. Upravo ti mali trenuci, okusi i proizvodi oživljavaju sjećanja na prošla vremena i pričaju priče koje spajaju generacije.
Organizatori najavljuju kako će za mnoge Petek na Gorice biti idealna prilika da tijekom radnog dana pronađu trenutak predaha te da tijekom pauze na poslu svrate po domaći gablec, kratko se odmore uz žubor toplog dana, ali i da obave kvalitetnu kupovinu domaćih proizvoda. Oni koji su si spojili produženi vikend moći će bez žurbe uživati u punom doživljaju – šetnji među izlagačima, degustaciji i razgovorima s proizvođačima.
Javnozdravstvena akcija mladih "Težina brojki"
Ovaj Petek na Gorice obogaćen je i posebnom akcijom – javnozdravstvenom kampanjom "Težina brojki" koju provode studenti Medicinskog, Prehrambeno-biotehnološkog i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Na tri ključna punkta – medicinskom, nutricionističkom i kineziološkom – studenti će mjeriti tjelesne parametre, savjetovati o pravilnoj prehrani, podijeliti zdrave recepte te voditi kratke tjelovježbe i pokazne treninge. Posebno pozivaju mlade, osnovnoškolce, srednjoškolce i sve ostale zainteresirane da posjete njihove štandove, uključe se u aktivnosti i saznaju više o važnosti zdravih životnih navika.
-Upravo kroz manifestacije poput Petka na Gorice, Velika Gorica potvrđuje svoju posebnost – spajanje urbanog života s bogatom tradicijom, njegovanje domaćih proizvoda i promicanje zajedništva kroz jednostavne, ali dragocjene trenutke. Turistička zajednica Grada Velike Gorice poziva sve sugrađane, ali i posjetitelje iz okolnih mjesta, da ne propuste ovo druženje koje u srcu grada nudi sve ono što čini Turopolje prepoznatljivim: domaću hranu, rukotvorine, gostoljubivost i topli osjećaj zajedništva - istaknuli su organizatori.

"Mini gastro" u Ščitarjevu postaje tradicija, krenule prijave!

Lomnica i Polet odigrali derbi bez pobjednika, Jelačić nije uspio svladati Slogu, Igor Gusak junak Klasa u osvajanju vrijednog boda kod Sutle Laduč

Preokret u završnici za zasluženo slavlje Velike Mlake: Stjepan Jurić i Ivan Bagarić pravi 'džokeri s klupe'

FOTO Održan „Projektni eko dan” u DV Velika Gorica: Odbačeni predmeti dobili novu namjenu

Koalicija SKNL – HDZ – HSU – DP predala kandidacijske liste za Zagrebačku županiju

Carević već razmišlja o Rujevici: Nema još nikakvog opuštanja, već imam ideju kako ćemo izgledati u Rijeci, možemo i tamo napraviti nešto
