Novosti Sport Događanja

Međunarodni je dan volontera, Crveni križ zahvalio svojima

05.12.2023. / Ivana Ćurić

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Obilježavanjem ovog dana podsjećamo se da svi zajedno možemo pokrenuti promjene u zajednici u kojoj živimo, te da odvajanjem svog slobodnog vremena svatko daje djelić sebe kako bi pomogao drugima, a to je ono što je neprocjenjivo posebno u današnja vremena.

U Republici Hrvatskoj u zadnjih desetak godina prisutan je porast volonterskih aktivnosti, a samo u 2022. godini, bilježi se povećanje broja podnositelja izvješća u statusu organizatora volontiranja kojih je više od 1 700.

Prema informacijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH prošle godine organizatori volontiranja u Hravtskoj okupili su više od 63 tisuće volontera koji su izdvojili više od tri milijuna sati volonterskog rada.

Međunarodni dan volontera prilika je da se zahvalimo volonterima među nama, a upravo to učinili su iz Gradskog društva Crvenog križa koji najbolje znaju koliko jednoj zajednici znače volonteri.

-Dragi naši volonteri, želimo vam sretan vaš dan, 5. prosinca- Međunarodni dan volontera! Neizmjerno smo zahvalni na svemu što činite za zajednicu, jer vi činite svijet boljim mjestom. Kako bi odali priznanje našim volonterima, istaknuli njihov rad i doprinos u promicanju volonterstva i značaj za zajednicu, svake godine uoči dana volontera dodjeljujemo zahvalnice našim volonterima. Ove su godine zahvalnice dobili naši dugogodišnji volonteri Dražen Dianežević, Mario Gotal i Roman Gotal-poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica.

Galerija slika

Međunarodni je dan volontera, Crveni križ zahvalio svojima Međunarodni je dan volontera, Crveni križ zahvalio svojima Međunarodni je dan volontera, Crveni križ zahvalio svojima Međunarodni je dan volontera, Crveni križ zahvalio svojima

Podijeli