Novosti Sport Događanja

Matičin četvrtak uz Nenada Rožića i OSS Buševec

28.07.2021. / Maja Peranić

Na 255.Matičinu četvrtku, 29.srpnja, predstavlja se Ogranak Seljačke sloge Buševec. O aktivnostima Ogranka koji se nedavno vratio sa Svjetske folklorijade u Rusiji govorit će njegov predsjednik Nenad Rožić.

Više od sto godina aktivnog postojanja, više od četiristo članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta, festival tradicijskih glazbala – to su neke od aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge.

Ogranak je organiziran u više sekcija – folklornu (nekoliko plesnih i tamburaških grupa), dramsku (Pučko kazalište Buševec), etno (tkanje na starim tkalačkim stanovima), foto i video, te literarnu sekciju.

-Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak, jer se tu uvijek nađe za svakoga neka djelatnost koja će ga zaokupiti-kaže predsjednik Rožić.

Ogranak je u dugogodišnjem radu mnogo putovao po zemlji i inozemstvu, ali je čast da predstave našu zemlju na Svjetskoj folklorijadi VI CIOFF u Ufi, Rusija 2. – 11.srpnja 2021.g. svakako kruna njihovog marljivog stogodišnjeg djelovanja.

O svemu ovome, kao i o tom putovanju i doživljaju Ruske republike Baškortostan (Baškirija) na online Matičinom četvrtku govorit će Nenad Rožić, dugogodišnji predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec.

Podijeli