Novosti Sport Događanja

Matičin četvrtak: Osmanski upadi i napadi na Turopolje

23.11.2022. / Redakcija

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici poziva građane na 278. Matičin četvrtak u knjižnici Galženica na kojem će se govoriti o Osmanlijama u Turopolju. Predavanje se održava 24.studenog 2022.g. u 19,30 na adresu Područne knjižnice Galženica, Trg Stjepana Radića 5, Velika Gorica.

Predavanje „Osmanski upadi i napadi na Turopolje” održat će dr. sc. Dino Mujadžević, viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Dr. sc. Dino Mujadžević je povjesničar, predavač turkologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predavač na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu, a od 2010. i doktor znanosti moderne i suvremene povijesti.

Na području osmanistike i islamologije te hrvatske i bosansko-hercegovačke povijesti napisao je niz radova iz kojih se ističe monografija „Bakarić: Politička biografija” (2011). Osim toga urednik je zbornika radova o Franjevcima u Slavonskom brodu.

Međunarodni je predavač – reprezent osmanske prošlosti i kulture, dobitnik Humboldtove stipendije 2016-2017, a od 2021. ponovno radi u Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Hrvatskog instituta za povijest.

Podijeli