°C 18

Matica priprema promociju 11. broja časopisa Obnova: Sagledajte rat iz rakursa više znanstvenih polja

16.10.2019.

Petar Brnada

Po redu 239. izdanje Matičinog četvrtka sutra vam donosi predstavljanje časopisa Obnova i to s temom 11. broja- 'RAT'.

Naime, časopis Obnova u svom 11. broju obrađuje temu rata, a riječ je o broju koji je pokazao kako se rat može proučavati putem više znanstvenih polja od filozofije, književnosti i povijesti umjetnosti pa preko psihologije, sociologije do povijesti i geografije, o čemu imate prilike saznati nešto više 17. listopada u Muzeju Turopolja s početkom u 19 sati.

U svrhu promišljanja o ratu autori radova u časopisu izašli su izvan hrvatskih granica proučavajući brojna djela različitih znanstvenih grana, interpretirajući talijanske mislioce, arapske pjesnike, austrijske nadvojvode ne zaobilazeći naravno Domovinski rat koji je obrađen u razgovorima s njegovim sudionicima.

Obrađene su teme suvremene geopolitike u kojima se prikazuje aktualna problematika rusko-američkih odnosa i novom vrstom ratovanja među njima.

Cjelina o umjetnosti i književnosti donosi brojna djela u prozi i poeziji mladih autora, a o časopisu će govoriti Marko Paradžik, glavni i odgovorni urednik, Edin Muftić, član uredništva te Davor Dijanović, član uredništva, dok će poetsko-glazbenu potporu pružiti Siniša Belošević.

Foto: Časopis Obnova