°C 8

Kupski plov: Devet etapa kajak-kanu-rafting regate od izvora do ušća

26.06.2019.

Romana Šimek

Kupski plov, atrakcija koja se odvija već tradicionalno od izvora do ušća Kupe pod organizacijom udruge Kupa rijeka života i Kajak kanu kluba Pokupsko. Okuplja velik broj kajakaša i svih zaljubljenika u prirodu iz mjesta u porječju Kupe. 

U etapama se u kajacima i kanuima prolazi Kupom tako da se upoznaje kulturna i gastronomska ponuda mjesta kroz koja se prolazi. Druženje razmjena iskustava te dobra zabava su detalji koji svake godine privlače sve veći broj izletnika i avanturista.

Športsko rekreacijski centar Stari Grad u Pokupskom, mjesto okupljanja kupaća na suvremenoj uređenoj plaži pogodnoj za sve dobne skupine. Stari Grad je i mjesto dobre zabave u kojem se odvijaju malonogometni turniri, odbojka i košarka te posebice treba istaknuti da je Stari grad mjesto gdje se organiziraju fešte te postoji mogućnost dobre zabave.

Nakon prve dvije etape koje su već iza nas, slijedi treća i to već sutra, u četvrtak, 27.6. s polaskom iz Karlovca do Brođana (15 km, 4 sata plovidbe)

Polazak u 15,00 u Karlovcu kod Veslačkog kluba i vožnja do 19,00 sati.

Mirna voda. Mogućnost vožnje svim plovilima, zatvorenim i otvorenim kajacima i kanuima, te čamcima na napuhavanje, mini raft, veliki raft i kajaci, čamcima s pomoćnim motorom. Pratnja žitne lađe Zora, mogućnost ukrcaja i plovidbe lađom na dijelu dionice.

Prehrana u vlastitoj režiji iz ruksaka ili po promotivnoj cijeni domaćih ugostitelja.

Četvrta etapa, Petak , 28.6. Jamnička Kiselica – Pokupsko (20 km, 5 sati plovidbe)

Polazak u 14,00 sati i vožnja do 19,00 sati.

Mirna voda. Mogućnost vožnje svim plovilima, zatvorenim i otvorenim kajacima i kanuima, te čamcima na napuhavanje, mini raft, veliki raft i kajaci, čamcima s pomoćnim motorom.

Mogućnost spavanja u kampu u Pokupskom.

Kulturno zabavni program. Prehrana u vlastitoj režiji iz ruksaka ili po promotivnoj cijeni domaćih ugostitelja. Otvorena je mogućnost dijeljenja vojničkog graha za sve sudionike.

Peta etapa, subota, 29.6. Pokupsko – Slana (ušće Gline) - Marinbrod – Slana (niz rijeku Glinu) (14+10 km, 3 + 2 sata plovidbe)

Kretanje u 10,00 sati iz Pokupskog i vožnja do Slane, dolazak u 13,00 sati. Prebacivanje čamaca i sudionika u Marinbrod, iz kojeg se po rijeci Glini sudionici spuštaju do ušća rijeke Gline u Kupu. Dolazak u Slanu u 17,00 sati.

Mirna voda. Mogućnost vožnje svim plovilima, zatvorenim i otvorenim kajacima i kanuima, te čamcima na napuhavanje, mini raft i veliki raft , Kupom i čamcima s pomoćnim motorom.

Spavanje u kampu u Slani. Prehrana u vlastitoj režiji iz ruksaka ili po promotivnoj cijeni domaćih ugostitelja.

Ukupna dužina 117 km.

Šesta etapa, dodjelja, 30.6. Lijevi Štefanki – Pokupsko – revijalno spuštanje svih sudionika Kupskog plova – juniori, seniori i polaznici škole kajaka

Polazak u 15,00 sati iz Lijevih Štefanki i vožnja do 18,00 sati.

Mirna voda. Mogućnost vožnje svojim plovilima, zatvorenim i otvorenim kajacima i kanuima, te čamcima na napuhavanje, mini raft, veliki raft i čamci s pomoćnim motorom. Dolazak u Auguštanovec u 16 sati.

Stajanje u Auguštanovcu uz krače zadržavanje uz ponudu domaćih autohtonih jela i pića lokalnih OPG-a. Dolazak u Lijevi Degoj u 17,00 sati.

Stajanje u Lijevom Degoju uz krače zadržavanje uz ponudu domaćih autohtonih jela i pića lokalnih OPG-a.

Dolazak u Pokupsko u 18,00 sati uz prigodni zabavni program uz ponudu domaćih autohtonih jela i pića lokalnih OPG-a, te podjela priznanja sudionicima Kupskog plova.

Ukupna dužina 11 km.