Novosti Sport Događanja

KUD Čiče započeo novi projekt „Mladi u zajednici“

05.12.2023. / Ivana Ćurić

Rad s mladima već je uobičajena praksa u Kulturno umjetničkom društvu „Čiče“ Novo Čiče već desetak godina, a s tim se nastavlja i dalje. Naime, Kulturno-umjetničko društvo Čiče započeo je novi projekt „Mladi u zajednici“ koji za cilj ima uključiti još veći broj mladih iz lokalne zajednice u razne edukacije i aktivnosti.

-Riječ je o projektu koji je zajednička akcija od velikog značaja za lokalnu zajednicu, posebice za mlade. Za sada je održana aktivnosti „Kako napisati medijsko priopćenje“ te vam ovaj tekst šaljemo upravo uz pomoć naših mladih koji su se educirali kako kvalitetno komunicirati s medijima. Sljedeća aktivnost na redu bit će u subotu, 9. prosinca kada će se održati edukacija o volontiranju, pisanju projekata i mladi lider-javljaju iz KUD-a Čiče.

U planu je provođenje čitavog niza drugih aktivnosti kao što su: Mladi lider; Sajam informiranja mladih; Kako osmisliti i napisati projekt; Volontiram ja; Mladi u očuvanju kulturne baštine; Kako napisati medijsko priopćenje; Razvoj poduzetničkih vještina mladih; Posjet Centru za mlade Daruvar.

-Kroz navedene teme će mladi iz lokalne zajednice imali priliku educirati se, a cilj je i da sami osmisle projekt od interesa i potreba lokalne zajednice. Dio aktivnosti bilo bi i pisanje projekta, ali bi se i stvorili novi lideri koji bi uz pomoć volontera provodili akcije-dodaju. Uz to među ciljevima je naučiti mlade o značaju volontiranja, kako raditi na očuvanju kulturne baštine, razvijati poduzetničke vještine i dr.

Sajmom informiranja mladih koji je također u planu prezentirali bi se načini na koje mladi mogu sudjelovati u radu u drugim sredinama. Cilj i misija projekta je okupiti mlade iz šire lokalne zajednice, dati mladima na važnosti te im omogućiti da direktno sudjeluju u razvoju lokalne zajednice.

-Naša želja je da provedemo ovaj projekt na način koji će mladima pokazati da i oni mogu doprinijeti i biti aktivni u lokalnoj zajednici. U svemu tome pomoći će savjeti, usluge i predavači iz Udruge Zamisli i Ocean znanja koje imaju već mnogo znanja i bogato iskustvo u navedenom području-kaže Stipo Duvnjak iz KUD-a Čiče.
Svi zainteresirani za sudjelovanje u edukaciji „Mladi u zajednici“ mogu se javiti na broj mobitela. +385 99 684 9489.

Galerija slika

KUD Čiče započeo novi projekt „Mladi u zajednici“ KUD Čiče započeo novi projekt „Mladi u zajednici“ KUD Čiče započeo novi projekt „Mladi u zajednici“ KUD Čiče započeo novi projekt „Mladi u zajednici“

Podijeli