°C 19

Knjižnica nudi niz akcija u Mjesecu hrvatske knjige

17.10.2018.

Ivana Ćurić

Gradska knjižnica Velika Gorica pripremila je niz pogodnosti u Mjesecu hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog.

U navedenom razdoblju svi prvašići imaju mogućnost besplatnog upisa ili obnove članstva u Gradskoj knjižnici na Dječjem odjelu i u Područnoj knjižnici Galženica. Za upis je potrebno donijeti dokument s OIB-om. Besplatno članstvo traje godinu dana.

Svi prvašići koji se u Mjesecu hrvatske knjige besplatno upišu na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica dobit će Čitatovnicu-čitalačku putovnicu. U nju, svaki puta kada osobno dođu posuditi knjige, dobiju jedan žigić. Nakon što je ispune, čeka ih pohvalnica, a one najbrže i mala nagrada!

I odrasli imaju priliku sudjelovati u jednom nagradnom natječaju koji se održava putem Facebooka, a zove se "Zašto volim čitati?"

-U Mjesecu hrvatske knjige otvaramo mali Facebook natječaj „Zašto im volim čitati?“ namijenjen svim roditeljima, odgojiteljima i učiteljima. Zanima nas, zašto smatrate da
je važno čitati djeci, bilo da ste roditelj ili radite s djecom. Najoriginalnije, najkreativnije, najmaštovitije i/ili najpoučnije odgovore ćemo nagraditi-kažu iz Gradske knjižnice.

Na Dječjem odjelu i Područnoj knjižnici Galženica održat će se grupni posjeti vrtićkih skupina i učenika osnovnih škola koji se upoznaju s radom knjižnice te se uče snalaženju u knjižnici.

Montessori skupina Dječjeg vrtića Lojtrica postavit će na Dječjem odjelu izložbu pod nazivom „Narodne nošnje“, dok ćete na Galženici moći razgledati izložbu o glagoljici "(Ne)zaboravljeno pismo, kojom se ističe i promovira ovaj segment hrvatske kulturne baštine, a uz to na istom mjestu postavljena je i izložba Odjećom kroz baštinu.

Popis svih književnih susreta i promocija možete pronaći OVDJE.