°C 20

Klub mladih traži 'matematičare-volontere' za davanje instrukcija

30.04.2019.

Petar Brnada

Gorički klub mladih već treću godinu zaredom u svojim prostorima održava instrukcije iz hrvatskog, engleskog, matematike, fizike i kemije, a kako potreba za instrukcijama uvijek postoji trenutno su u potrazi za novim volonterima za instrukcije iz matematike.

Kako su u GKM-u istaknuli u svome 'oglasu', sadržaj posla odnosi se na davanje instrukcija iz matematike učenicima osnovnih i srednjih škola, poticanje učenika na osamostaljenje, poticanje djeteta da vjeruje u sebe i motiviranje djeteta na vježbanje matematike, a instrukcije će se po dogovoru održavati tijekom cijele školske godine.

Što se tiče kompetencija dobro je da imate neformalno iskustvo rada s djecom, potrebno znanje iz matematike, vještina jasnog prenošenja znanja iz matematike, dobra volja, malo slobodnog vremena te strpljenje, a dobrobiti za volontere su volonterske knjižice koje su dokaz i kasnije prilog u CV, iskustvo rada s djecom i mladima, mogućnost uključivanja u program GKM, usavršavanje vlastitih vještina prenošenja znanja, korištenje prostora GKM-a, grickalice, topli napitci, WiFi.

-Rad volontera prati koordinator volontera i voditelj GKM-a. Moguće su individualne konzultacije i podrška, volonter nakon svakog dolaska upisuje vrijeme provedeno na volontiranju (koje koordinator kasnije zbraja i zapisuje u volontersku knjižicu). Kontakt na koji se možete javiti ukoliko ste zainteresirani za davanje instrukcija iz matematike: gorickiklubmladih@gmail.com- priopćili su iz Kluba mladih.