Novosti Sport Događanja

Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!"

25.03.2022. / Maja Peranić

U Dječjem vrtiću Žirek već nekoliko godina provode se igraonice za potencijalno darovitu djecu. Ove pedagoške godine naziv skupine koji su djeca sama odabrala je „Klinci kreativci“. Cilj takvih igraonica jest kroz poticanje cjelokupnog razvoja svakog djeteta pomoći djeci u ostvarenju njihovih potencijala, ističu iz vrtića. Tako je bilo i na nedavno održanoj radionici na kojoj su djeca imala prilike upoznati „3D svijet”.

-Svakom djetetu ponude se izazovni, ali dostupni ciljevi, potiče se timski rad, povećanje kapaciteta za nošenje s frustracijama, potiču se komunikacijske vještine, asertivnost te prihvaćanje različitosti. Tijekom pedagoške godine igraonice održavamo jednom tjedno od listopada do svibnja. Na igraonicama obrađujemo razne istraživačko spoznajne aktivnosti uvijek iznova zanimljive i poučne djeci – ističu odgojiteljice Kristina Kos i Martina Popec.

Na jednoj od radionica ugostili su gospodina Josipa Kosa autora priručnika „Upoznaj 3D svijet” koji ih je upoznao s 3D olovkom.

Nakon upoznavanja, djeci je objasnio kako 3D olovkom raditi, a zatim su djeca isprobavala. Prvo je svako dijete nacrtalo običnom olovkom na papiru što je željelo, a potom istu stvar napravilo 3D olovkom.

-Malo je reći da su sva prisutna djeca bila oduševljena – rekle su nam odgojiteljice koje su nam poslale i nekoliko izjava mališana nakon radionice:

Matija je rekao: -Svidjelo mi se kako sam radio. Volio bih i doma imati taj stroj. Možda dobijem za rođendan.

-Ovo je super. Najbolje od svega mi je kuća koju sam napravio – dodao je Borna K.
-Super je, znam ja to sve već raditi – ponosno je istaknuo Hrvoje, a Tia je zaključila: -Super je što možeš raditi oblik koji god želiš.

Viktor u je bilo super: -Najviše mi se svidjelo kaj sam lijepo napravio električni romobil kao pravi – rekao je, a Josip se nadovezao: -Sviđa mi se što sam crtao s 3D olovkom, super mi je!

David je rekao: -Napravio sam You tube znak. Ovo je baš dobro.
-Sviđa mi se kak to radi. Nije mi baš najbolje ispalo, Drugi put ću bolje – priznao je Teo dok je Mara rekla: - Meni je ovo odlično!, a Borna K. zaključio: -Super mi je.

-Ovim putem još jednom zahvaljujemo gospodinu Kosu na dolasku kao i na poklonjenom priručniku našem vrtiću, a također se veselimo i budućoj suradnji – istaknule su odgojiteljice.

Galerija slika

Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!" Klinci kreativci iz Žireka upoznali 3D tehnologiju: "Ovo je super, voljeli bismo takav stroj imati doma!"

Podijeli