Novosti Sport Događanja

Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija"

24.04.2024. / Maja Peranić

Blagdan Jurjeva obilježava se ovih dana diljem turopoljskih naselja, a na samo Jurjevo, 23. travnja proslava je održana u Bapču. Bila je to prva jurjevska proslava u ovom malom naselju koju je organizirao Mjesni odbor Bapče.

-U Bapču već više od 30 godina nije bilo nikakvog događanja i druženja ovakvog tipa pa je Jurjevo bila prilika da potaknemo neka zbivanja u našem selu. Da se počastimo i zabavimo svi zajedno - rekao nam je predsjednik MO Nikola Huzjak.

Na žalost, zbog kiše nastup gostiju iz KUD-a Ščitarjevo je izostao, ali se unatoč lošem vremenu proslava Jurjeva ipak održala. Mještani su se okupili u velikom broju, a stigli su im i prijatelji iz okolnih naselja te predstavnici Grada Velike Gorice. Osim članova KUD-a Ščitarjevo bili su tu i vatrogasci iz DVD-a Ščitarjevo te se u ovom malom naselju okupilo oko stotinu uzvanika.

Kako to tradicija nalaže najprije se zapalio jurjevski krijes nakon čega se druženje nastavilo u prostorijama društvenog doma uz ručak i okrjepu koje je osigurao Mjesni odbor Bapče.

-U ime Mjesnog odbora zahvaljujem svim našim mještanima i gostima koji su svojim dolaskom uveličali ovu našu proslavu. Nadamo se da će proslava Jurjeva ovdje postati tradicija - rekao nam je Nikola Huzjak.

I posjetitelji i mještani uživali su u druženju pa se vesele nekoj novoj, sličnoj prilici koja će rasplamsati društveni život ovog malog mjesta.

Galerija slika

Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija" Jurjevski krijes prvi puta gorio u Bapču: "Nadamo se da će ovo postati tradicija"

Podijeli