Novosti Sport Događanja

Jasminka Tihi Stepanić na časnoj listi najboljih međunarodnih dječjih pisaca

24.02.2021. / Ivana Ćurić

Među 179 naslova, na časnoj listi najboljih međunarodnih dječjih pisaca tri su autora iz Hrvatske, a među njima je Jasminka Tihi Stepanić, profesorica hrvatskog jezika u velikogoričkoj OŠ Eugena Kvaternika i to s knjigom „Ljeto na jezeru Čiču“.

Časna lista Međunarodnog odbora za dječju knjigu dvogodišnji je izbor suvremene produkcije knjiga najboljih pisaca, ilustratora i prevoditelja 79 zemalja članica. Riječ je o katalogu koji se izlaže na međunarodnim sajmovima, kongresima i izložbama i služi kao preporuka za čitanje, prevođenje i objavljivanje diljem svijeta.

Jasminka Tihi Stepanić do sad je objavila pet romana, dvije zbirke priča i tri slikovnice. U svijet književnosti ušla je 2011. godine, a lansirala ju je nagrada Mato Lovrak koju je dobila za svoj prvi roman „Imaš fejs?“. Uslijedile su i nagrade Anto Gardaš za roman „Moja neprijateljica Ana“ te nagrade Grigor Vitez i Mato Lovrak za „Ljeto na jezeru Čiču“. Jedna je od autorica na vrhu čitanosti u knjižnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“, koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu, uvršten je također njen roman "Ljeto na jezeru Čiču" čime se našao među najboljim knjigama za mlade u svijetu.

Čestitamo profesorici Tihi Stepanić!

Podijeli