Novosti Sport Događanja

Jača nego što misliš: Besplatne radionice za nezaposlene žene održat će se u Gorici

25.11.2020. / Ivana Ćurić

U sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena “Sofija" u Velikoj Gorici će se održati besplatna radionica namijenjena nezaposlenim ženama koje su doživjele bilo koji oblik nasilja.

Nacionalna kampanja osnaživanja žena „Sofija“ radi na aktivnom osnaživanju i osposobljavanju žena za nošenje s izazovima u društvu u kojem živimo te njihovom osposobljavanju za aktivnije sudjelovanje na tržištu rada. Naše radionice fokusirane su na podizanje samopouzdanja kroz vježbe dijeljenja iskustava, aktivnosti art terapije, vježbe asertivnosti i sve ostalo što pridonosi boljem donošenju odluka.

Također na radionicama se prolazi inovativna i usmjerena edukacija o tržištu rada: kako prepoznati vlastite kompetencije, kako saznati čime se želimo i možemo baviti, kako pronaći posao koji želimo, kako stvoriti snažan životopis i predstaviti se na intervjuu za posao.

-Ovom radionicom želimo potaknuti osobni razvoj, pružiti podršku i osnažiti nezaposlene i zlostavljane žene. Nažalost, velik broj građana smatra kako je nasilje nad ženama svakodnevna situacija, a posljedice zlostavljanja nisu samo fizičke i psihičke. Zlostavljanje nije privatni problem. To je problem svih nas kao društva-poručili su organizatori.

Radionice će se održati 1.,2. i 3. prosinca,  a sve informacije o vremenu i mjestu održavanja polaznice će dobiti nakon prijave na radionice koje možete ispisati OVDJE.

-Tri dana ćemo se osnaživati, učiti kako unaprijediti socijalne i komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine. Naučit ćemo te kako pisati kvalitetnije životopise i pripremit ćemo te za uspješne intervjue za posao koji su pred tobom. Sve ovo će ti pomoći da lakše pronađeš posao i prepoznaš prilike za ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Otkrit ćeš tajne uspješnog predstavljanja na razgovoru za posao i naučiti kako se istaknuti od ostalih kandidata.Pripremit ćemo te za sve situacije i osnažiti te na radionicama samoobrane temeljene na Krav Maga borilačkoj vještini. Vratit ćeš samopouzdanje i steći sigurnost u svoje sposobnosti. Cilj radionice je da naučiš tehnike samoobrane, spoznaš snagu koju nosiš u sebi i shvatiš kako je svaka od nas spremna odgovoriti na neugodne situacije, potencijalne napade i svakodnevne izazove-poručuju organizatori potencijalnim polaznicima. 

 

Podijeli