Novosti Sport Događanja

Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane

19.06.2024. / Redakcija

Oldtimer klub Turopolje još jednom nas je oduševio organizacijom jedinstvene izložbe „JAWA i ČZ motocikli“, u suradnji s Muzejom Turopolja. Otvorenje izložbe izazvalo je veliko zanimanje među Velikogoričanima, koji su unatoč sparnoj večeri došli kako bi pogledali povijest jedne od najpopularnijih marki motocikala koje su mnogi vozili u mladosti.

Kako su nam sami organizatori rekli, cilj im je bio prisjetiti se povijesti češke tvornice Jawa, koja je nakon Drugog svjetskog rata proizvela oko 50-ak modela motocikala. Predstavili su dio kolekcije Vladimira Gašparca, zaljubljenika u motore koji posjeduje i
koji je obnovio više od 40 motocikala. Gašparac svoju ljubav i strast prema motociklima njeguje više od 40 godina, čime je postao jedan od ključnih ljudi u obnavljanju i uređivanju ovih ljepotana. Vladimir Štarkelj, u svom uvodnom pozdravu, pohvalio je Gašparca kao idejnog začetnika i organizatora Oldtimer kluba Turopolje, na što su mu brojni zaljubljenici u motore zahvalni. Izložbi se pridružio i Baštijan Kremžar, s tri najnovija modela Jawa motora.Ova jedinstvena izložba sastoji se od 13 motocikala i 11 panoa s fotografijama i podacima o najznačajnijim modelima ovog brenda. Posjetitelji mogu vidjeti modele koji su bili popularni prije 40 godina, kao i najnovije, moderne primjerke, koji zbog svog izgleda i performansi postaju predmet želja za sve ljubitelje motocikala. Organizatori su tako na originalan način zaokružili povijesnu priču Jawe.

Svečano otvorenje uveličali su svojim dolaskom Mr. Milan Prochazka, Ph.D. i njegova supruga Suzana, zastupnici JAWE za jugoistočni dio Europe, zamjenik gradonačelnika N
even Karas te direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.Oldtimer klub Turopolje nas redovito ugodno iznenađuje svojim radom, nastojeći približiti jedan ne tako davni dio povijesti široj javnosti na suvremen način. Njihove izložbe i događaji uvijek su dobro posjećeni i pozitivno prihvaćeni od strane građana, što govori o njihovoj predanosti očuvanju kulturne baštine.

Izložba je otvorena do 1. srpnja, ali su nam organizatori najavili i mogućnost produljenja. Nemojte propustiti priliku pogledati fascinantne motocikle i saznati više o povijesti marke Jawa.

 

Nakon ove iznimno uspješne izložbe, s nestrpljenjem očekujemo novi projekt ovih zaljubljenika u povijest. Sigurni smo da će nas ponovno zadiviti svojom strašću i kreativnošću, donoseći nam nove priče i fascinantna vozila koja su obilježila prošlost, ali i dalje pobuđuju interes u sadašnjosti.

 

(Sandra Sarija)

Galerija slika

Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1) Izložba "JAWA i ČZ Motocikli" oduševila Velikogoričane (1)

Podijeli