Novosti Sport Događanja

Ivica Leder s Posavske kobasijade odnio četiri priznanja, najbolju kobasu ima Damir Marlović

09.04.2019. / Petar Brnada

U organizaciji KUD-a Veleševec u subotu je održana tradicionalna 11. Posavska kobasijada na kojoj su se osim najbolje kobase tražile i najbolje salame, sir, špek, šunka, kao i rakije te bijela i crna vina.

Bilo je to naravno puno posla za ocjenjivačku komisiju, a kako su kazali domaćini, ove godine potrudili su se uvesti i novu kategoriju pa su tako na ocjenjivanje po prvi puta stigli i uzorci gibanice- njih čak 17.

Za sve posjetitelje u Veleševcu je priređen bogat kulturno-umjetnički program na kojem su nastupili dječja sekcija domaćina,  KUD-a „Veleševec“, KUD „Slavuj“ iz Bukevja i Mješoviti zbor umirovljenika općine Orle, a folklorni ansambl „Turopolje“ u svoja četiri nastupa okupljene je svojom koreografijom proveo kroz čitavu Hrvatsku.

-Ali i u predvorju Društvenog doma Veleševec bilo je veselo. Kuhao se gulaš, Udruga mladih općine Orle pripremala je fritule. Bilo je tu i izlagača OPG-a, tako da se moglo isprobati sve od aronije koja se eto uzgaja i u Posavini- kazali su domaćini.

Po redu 11. Posavsku kobasijadu otvorio je načelnik Ervin Vujica koji je uz predsjednicu KUD-a „Veleševec“ Nevenku Vučin podijelio priznanja pobjednicima.

Najviše priznanja s ovogodišnje kobasijade, čak njih četiri, kući je ponio Ivica Leder. Među njima su nagrade za prva mjesta u kategoriji najbolje rakije te najbolje šunke.

Prvo mjesto ovog je puta osvojila kobasica Damira Marlovića koji je uz to odnio i 1. nagradu za najbolji špek.

Nagradu za najbolju gibanicu osvojila je Maca Vrban dok je najbolji sir imala Branka Hrenčević. Uz to, prvo mjesto u kategoriji najbolje salame osvojila je Suzana Panijan dok je titula za najbolje bijelo vino pripala Davoru Huđinu, a za crno vino Siniši Boriću.

Foto: KUD Veleševec

Podijeli