°C 10

Ispunite upitnik i volontirajte u Suncokretu

23.07.2018.

Petar Brnada

Udruga Suncokret, najveća udruga osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici, za sve zainteresirane građane pripremila je upitnik namijenjen ispitivanju interesa i potrebe mladih Velikogoričana za uključivanje u neki oblik društveno korisnog rada.

Kako kažu iz Udruge, upitnik možete ispuniti anonimno, ali također možete ostaviti i svoj kontakt te na taj način ući u njihovu volontersku bazu, a oni se obvezuju da će vas obavijestiti o svim novim aktivnostima koje planiraju uspostaviti.

Neke od njih su vođenje ili sudjelovanje u kreativnim radionicama, odlasci u kino, kazalište ili muzej, druženje s osobama u udruzi, praktična pomoć osobama u svakodnevnom životu – odlazak u dućan, liječniku  i sl., posjete starijima i bolesnima, pravno savjetovanje, psihološka podrška itd., a s njima planiraju započeti na jesen i zimu.

-Želiš biti koristan u društvu? Želiš vježbati opće ljudske i stručne vještine dok si još na faksu? Ili jednostavno imaš višak slobodnog vremena? Druželjubiv/a si ili želiš savladati strah u pristupu prema drugim ljudima? Volontiraj!- poručili su iz Suncokreta te dodali da ukoliko im se želite pridružiti najavljuju da će pripremiti edukaciju o osobama s invaliditetom i njihovoj problematici koju će održati stručnjaci; psiholozi, rehabilitatori, socijalni radnici i logopedi.

Upitnik možete pronaći i ispuniti OVDJE.