Novosti Sport Događanja

Gradska knjižnica poziva: Napišite pismo samom sebi i osvojite nagrade

03.04.2024. / Ivana Ćurić

“Pišem ti pismo…” natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica raspisuje kako bi obilježila Svjetski dan pisanja pisama – 11. svibnja. Pridružite se ovom natječaju i ove godine i osvojite nagrade!

Ove godine tema je pismo sebi-pisanje za unutarnji mir.

-Natječaj se održava već 13. put i svake godine zaprimamo sve veći broj pisama iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Ove godine vas potičemo da napišete pismo sebi. Neka vas moć riječi izliječi. Pismo može biti pisano mlađoj verziji sebe. Koje biste stvari napravili drugačije? Koje biste si lekcije dali? Pismo također može biti pisano budućoj verziji sebe. Kako izgleda Vaš život u budućnosti, koje ste ciljeve ostvarili? Obratite se sebi u sadašnjem trenutku, napišite pismo oprosta, pismo poticaja, ljubavno pismo samome sebi – mogućnosti su neograničene-pozivaju iz Gradske knjižnice.

Natječaj je otvoren od 2. travnja do 2. svibnja, pisma se šalju putem e-maila i to na adresu pisemtipismogkvg@gmail.com, a mogu se poslati i poštom na adresu: Gradska knjižnica Velika Gorica: Za natječaj "Pišem ti pismo", Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica.

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 2. svibnja 2024. pristignu na navedenu e-mail adresu ili na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica.

-Ove godine nagradit ćemo tri pisma, po jednog natjecatelja u svakoj od tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo. Pismo trebate potpisati šifrom (radi kasnije objave radova), svakako navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete. Ako pisma šaljete putem e-maila, ne trebate slati svoje osobne podatke, već ćemo ih zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama. Ako pisma šaljete poštom, u zasebnu manju zatvorenu kovertu priložite svoje kontakt podatke (ime, prezime i kontakt telefon)-dodaju organizatori.

Prijavom na Natječaj kandidat daje privolu je da se njegovi osobni podaci prikupljaju u svrhu provedbe natječaja u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Kandidati također ustupaju pisma na daljnju objavu te trebaju naznačiti pristaju li na objavu pisama pod punim imenom i prezimenom ili pod šifrom s kojom sudjeluju u Natječaju.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu dvaju knjižničara Gradske knjižnice Velika Gorica i jednog profesora hrvatskog jezika i književnosti. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2024. Nagrade (knjige i promotivni materijal) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.

Podijeli