°C 2

Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva

14.05.2019.

Petar Brnada

Marko Anić, učenik 5. razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika, i njegova kolegica Jelena Puček, te Doroteja Taritaš učenica 5. razreda iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, našli su se među dobitnicima županijskog Vatrogasnog natječaja za najbolje i literarne radove na temu vatrogastva.

Na natječaj Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koji je proveden u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu pristigla su ove godine 352 rada učenika osmogodišnjih škola, a Marko je do prve nagrade stigao u konkurenciji učenika od petog do osmog uz pratnju mentorice Ivana Dubovečak. Sjajan rezultat ostvarila je i Markova školska kolegica, učenica Jelena Puček, koja je osvojila treće mjesto. Nagrađeni Markov rad nosi naslov 'Vatrogasna svijest kroz povijest', a Jelenin 'Što mi znači vatrogasac'.

U kategoriji djece s posebnim potrebama nagradu za najbolji likovni rad Doroteja Taritaš iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, koja se natjecala uz mentoricu Ivanu Matić Grgić, podijelila je sa Zdravkom Oršušem iz 6. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Lug Samoborski.

-Ovim se natječajem, prije svega, popularizira vatrogastvo. Mlade želimo upoznati tko su vatrogasci, čime se bave, zašto su bitni... Svake godine sve je više radova i mislim da smo time postigli ono što smo i htjeli. Kroz crteže i literarne radove mladi znaju da bi bez vatrogasaca u mnogim situacijama bilo teško- rekao je župan Stjepan Kožić.

Natječaj Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije za najbolje likovne i literarne radove provodi se već sedam godina, a nagrade najuspješnijima uručili su danas župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

-Djecu želimo educirati i osposobiti da se jednoga dana aktivno uključe u zaštitu i spašavanje. Iz godine u godinu sve je više radova, ali to i ne čudi. Na području županije ima preko 150 ekipa djece i mladeži koje sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima. Zainteresirali smo djecu za vatrogastvo i to je velika stvar- komentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije.

Galerija slika

Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva Gorički učenici među nagrađenima za najbolje radove na temu vatrogastva