°C 1

Gorički školarci i ove godine obilježavaju Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

16.11.2020.

Petar Brnada

Učenici velikogoričkih škola sutra će obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bit će obilježen na način da će se u razdoblju od 16:30 do 18 sati postavljati svijeće (lampioni) uz rub pločnika Zagrebačke ulice na sljedećim područjima:

- od početka tržnog centra do poslovnice Zagrebačke banke (OŠ Vukovina)

- od poslovnice Zagrebačke banke do zgrade Gradskog poglavarstva (OŠ Novo Čiče)

- od ljekarne „Kenfelj“ do Kurilovečke ulice (OŠ Jurja Habdelića)

- od Kurilovečke ulice do robne kuće (OŠ Eugena Kvaternika)

- od robne kuće do Pučkog otvorenog učilišta (OŠ Nikole Hribara)

- od Pučkog otvorenog učilišta do Kolodvorske ulice (OŠ Eugena Kumičića)

- od Kolodvorske ulice do Zagrebačke ulice 75 (Ulica Bratstvo I.) (OŠ Velika Mlaka) i

- od Zagrebačke ulice 75 do ulice Antuna Gustava Matoša (OŠ Šćitarjevo).

Iz svake škole sudjelovat će samo jedan razredni odjel, uz poštivanje epidemioloških mjera, prema uputama Stožera Civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Vukovina za Vukovar

U utorak, 17. studenog, i u Vukovini će se prisjetiti Vukovara, njegove obrane, pada grada, svih vojnih i civilnih žrtava utkanih u bitku za Vukovar i Domovinski rat, da se ne zaboravi...

-Predstavnici MO Vukovina osigurali su šezdesetak lampaša, a pozivamo i vas da donesete svoje i zapalimo ih nakon molitve za sve hrvatske branitelje, a u ovoj noći posebno za one vukovarske. Molimo sve koji žele sudjelovati da pripaze na razmak i poštuju aktualne epidemiološke mjere. Molitva počinje u 18 sati kod križa na groblju Vukovina nakon čega slijedi paljenje svijeća. Neka Vukovar svijetli i u našem mjestu –poručuju iz Vukovine.