Novosti Sport Događanja

Gorica ne zaboravlja Galea: 'Sjećanja na tebe su svakodnevno s nama, u našim hodnicima se čuje tvoj smijeh'

20.07.2021. / Maja Peranić

Prošle su dvije godine od tragedije koja je cijelu Veliku Goricu zavila u crno. U intervenciji gašenja požara poginuo je mladi vatrogasac Javne Vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivan Galeković.

Podsjetimo, 24-godišnji Ivan Galeković poginuo je prilikom gašenja požara kuće u ulici Mate Lovraka u Velikoj Gorici 20. srpnja 2019. godine. Bio je to jedan od najtužnijih dana u povijesti velikogoričkog vatrogastva. Neizmjerna tuga zavladala je i njegovim rodnim Mraclinom koji će ga uvijek pamtiti. Vatrogasni dom nosi njegovo ime, a ondje se nalazi i spomen ploča sjećanja na njihovog Galea.

Večeras će se ondje, u mraclinskom Domu, održati sveta misa za Ivana Galekovića s početkom u 19, 30 sati.

Dvije godine nakon tragedije u spomen na svog kolegu i prijatelja riječi sjećanja uputila je i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica:

„Prijatelju, kolega... Što dodati na ovaj tužan dan. Kada si nas toga teškog ljetnog poslijepodneva napustio, kada je netko drugi imao neke druge i veće planove za tebe.
A nas je ostavio da tugujem do nekog drugog susreta s tobom.
Danas je obljetnica za tvoj odlaska od nas, ali nama je ona svaki dan. Sjećanja na tebe su svakodnevno s nama, u našim hodnicima se čuje tvoj smijeh, i svakodnevno nam tjera i osmjeh i tugu na lice.
I danas ćemo se opet smijati, ali visoko podignute glave i sa suzom u oku.
Jel ti ne bi htio da bude drugačije.
Prijatelju, kolega... Nikada te ova vatrogasna obitelj neće zaboraviti, i da, opet ćemo zajedno biti u nekim nebeskim postrojbama.
Vidimo se!
"Stirajte od serca vsak oblak plahosti,
vazmite na se šeit batrivosti,
draže nam budi glas, ime, poštenje
neg hip, magnutje, sramotno živlenje;
navik on živi, ki zgine pošteno.“
F. K. Frankopan”

(foto: JVP Velika Gorica)

Podijeli