Novosti Sport Događanja

Glavne zvijezde večeras na Tuđmancu su djeca i mladi!

23.06.2022. / Klara Kosić

Danas će vam na otvorenoj pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana djeca pokazati što su sve naučili od starijih i kako čuvaju i njeguju tradiciju i kulturu.

U 18 sati će se održati koncert Djeca – čuvari tradicije, na kojem će nastupati dječja folklorna skupina KUD-a „Slavuj” iz Bukevja i dočarati vam pjesme i plesove Posavine i Turopolja, a potom će se pjesmom i plesom putovati kroz Lijepu Našu s Udrugom „Kupa rijeka života”. Na kraju će se zaplesati i malo drugačije s veselim navijačicama iz Pokupskog – Cheerleadersice „Kupa Girls”.

Nakon što vas one rasplešu, u 20 sati nastupit će Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica koji ima dugu tradiciju koja datira do 1930. godine. U novije doba orkestar se „pomladio” uključivanjem novih članova orkestra, ponajviše učenika UŠ Franje Lučića, a pokazat će vam kako suvremeni pop hitovi poput „Happy” i „I want you back” zvuče u limenom izdanju.

Njima će se na pozornici pridružiti i dječji zbor „Cvrkutavci” koji će kroz desetak autorskih pjesama o ljubavi, tuzi i raznim zgodama i nezgodama zabaviti i najmlađu publiku.

 

Podijeli