Novosti Sport Događanja

[FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera

10.04.2021. / Maja Peranić

Vrijedne ruke naših plemenitih humanitaraca danas pripremaju teren za postavljanje stambenog kontejnera kojeg su dragoj baki Ankici svojom humanitarnom akcijom i omogućile! Riječ je, naravno, o ekipi VG Legacyja.

Zasukali su rukave, primili se lopate i svim srcem krenuli u nastavak svoje akcije „Dom je tamo gdje je srce“ kroz koju su naumili osigurati i postaviti prijeko potrebne stambene kontejnere onima koji su u razornom potresu ostali bez doma. Dirnuo ih je najprije slučaj bake Ankice koja je kraj s krajem spajala u najlonom odvojenim prostorijama nedostojnim čovjeku. Da će imati dostojanstvenu starost pobrinuli su se članovi VG Legacyja koji su najprije kroz druženje uljepšali baki Ankici njezine dane, a potom krenuli u akciju rješavanja njezinog stambenog pitanja.

Podsjetimo, tijekom ožujka krenula je akcija prikupljanja financijskih sredstava za kupnju stambenog kontejnera koji će se postaviti u dvorištu gdje baka Ankica živi, kako ona ne bi trebala napustiti to mjesto. Organizirana je i humanitarna aukcija putem koje su prodavali predmete poznatih osoba i tako prikupljali novac za kontejner. Sredstva su prikupljena, usudimo se reći, brzinom svjetlosti, kako to obično i biva kad akciju organizira VG Legacy.

Nakon toga, proteklog su vikenda prodajom prigodnih uskrsnih paketa skupljali za opremanje kontejnera raznim potrepštinama što je također uspješno završeno.

Danas se krenulo s pripremanjem terena na kojem će se postaviti stambeni kontejner. Ekipa cijeli dan vrijedno radi na postavljanju temeljnih stupova za kontejner, priključaka za vodu, kanalizaciju i struju o čemu svjedoče fotografije koje ovim putem prenosimo.

-Od 8 sati ujutro smo ovdje radi se prema planu, nadamo se da ćemo do mraka završiti sve što smo si zacrtali za danas. Pri kraju smo iskopavanja 16 metara kanala što je dosta težak posao jer radimo sve na ruke, ali radimo svi i muški i žene, emancipacija je na razini! Atmosfera je sjajna i zahvaljujemo najprije svima na donacijama sredstava za kontejner, našim članovima koji rade pripreme terena, posebno obitelji Šapina te firmama Glat color i Matra koji su donirali materijal za ovu današnju akciju. Pri kraju smo s radovima i sve će biti spremno za kontejner koji dolazi zda desetak dana-rekla nam je Dalija Zubek iz VG Legacyja.

Svojim primjerom VG Legacy nas uči da ništa nije nemoguće, niti teško kad to radiš srcem kako bi usrećio ono drugo.

Galerija slika

[FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera [FOTO] Radna atmosfera u dvorištu bake Ankice: VG Legacy priprema teren za dolazak kontejnera

Podijeli