Novosti Sport Događanja

FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća

13.09.2021. / Petar Brnada

U obnovljenoj župnoj crkvi sv. Jurja, mučenika i Imena Marijina, koja je stradala u nedavnom potresu, a koja je sastavni dio velikogoričkog dekanata, proslavljen je blagdan Imena Marijina sužaštnice župe u Odri.

Na glavnom oltaru bio je izložen povijesni kip Majke Božje, a pretpostavlja se da je s oltara bočne kapele Imena Marijina koju su prilikom dogradnje crkve, u periodu od 1749. do 1780. godine izgradili donatori, plemići Škrlec, (sadašnja sakristija), a ispod imali obiteljsku kriptu za ukop.

Svečano misno slavlje predslavio je fra Branko Lovrić, gvardijan samostana u Odri, uz župnika Navještenja BDM, Norberta Ivana Koprivca i vlč. Vladimira Cvetnića, župnika u Odri.

Foto: Ivan Nađ

Galerija slika

FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća FOTO Proslavljen blagdan župe sv. Jurja i Imena Marijina u Odri: Na oltaru izložen povijesni kip iz 18. stoljeća

Podijeli