Novosti Sport Događanja

FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja

08.07.2024. / Maja Peranić

„Bregi dušu krepe” - tako su svoj jednodnevni izlet od Velike Gorice prema Pokupskom i Kravarskom nazvali članovi Oldtimer kluba Turopolje koji su se u nedjelju, svojim starim vozilima uputili na panoramsku vožnju našim lijepim krajem. Na zanimljivu, poučnu i suncem okupanu rutu uputilo se njih pedesetak i svojim atraktivnim oldtimerima provozalo „bregima”.

Vruć ljetni dan bio je kao stvoren za jedan lijepi izlet, vrijedan pamćenja, kažu zaljubljenici u stara vozila. Uz ugodno druženje ovo je bila prilika da nauče i neke novosti o svom zavičaju jer im se pridružio i Miroslav Grahovac inače prosvjetni radnik u mirovini, autor knjiga o Turopolju. Ovog puta našao se u ulozi turističkog vodiča ove male turneje.

-Obilazili smo znamenitosti od Velike Gorice prema Pokupskom. Krenuli smo od Muzeja Turopolja pa prema Kuriji Modić-Bedeković u Lomnici, Dragonožec, Lukinić Brdo, crkva u Pokupskom, a na povratku smo posjetili i crkvu u Kravarskom – rekao nam je predsjednik OTK Turopolje Vladimir Štarkelj.

Nakon ove priprema se, kaže nam, i nova tura za članove, a destinacija je Posavina. No najprije, aktivnim članovima OTK-a slijede priprema za Oldtimer show Turopolje koji najavljuju za sredinu rujna.

-Aktivno krećemo s pripremama tog velikog događaja. Ove godine imamo novost, uz samu izložbu starodobnih vozila, pripremamo sajam dijelova i opreme. Imat ćemo i „Gorica auto salon” gdje će gorički auto saloni izlagati svoja najnovija vozila, a bit će tu još nekih iznenađenja kojima ćemo nadograditi ovaj show – rekao nam je Štarkelj.

Od kad je 2021. godine osnovan Oldtimer klub Turopolje aktivno organizira i sudjeluje na brojnim događanjima u Turopolju, Hrvatskoj, ali i šire. U samo protekla dva mjeseca svjedočili smo izložbama starih vozila na Tuđmancu, u Muzeju Turopolja, a članovi kluba sudjelovali su sa svojim automobilima na 80.obljetnici Dana D u Normandiji. I izleti poput jučerašnjeg prilika su da se članovi upoznaju i rade zajednički na nekim novim idejama.

-Upoznajemo se dogovaramo, vidimo na takvim susretima tko će nam pomoći u organizaciji naših događanja od priprema stolova i šatora, podjele pića, i drugim poslovima – dodao je Vladimir Štarkelj.

(foto: Oldtimer klub Turopolje)

 

Galerija slika

FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja FOTO Oldtimerima kroz "naše brege": Zaljubljenici u stara vozila na mini turneji upoznali ljepote zavičaja

Podijeli