FOTO: Nedjeljni Turopoljski Chill&Grill privukao brojne posjetitelje u Etno naselje Novo Čiče, roštilja, gibanice i atrakcija nije nedostajalo
Pokazati svoje umijeće u roštiljanju i pravljenju gibanica nije željelo propustiti čak 30 ekipa koja su se natjecala za titulu najboljeg roštilj – majstora na održanom 6. Turopoljskom Chill&Grillu u Etno naselju Novo Čiče. Sunčana i iznadprosječno topla nedjelja privukla je brojne posjetitelje koji su posjetili ovu tradicionalnu manifestaciju, pojeli dobar roštilj, zasladili se gibanicom i uživali u društvu. Mogli su pogledati i 35 oldtimer vozila, a bikeri su došli s 25 motora. Atrakcija nije nedostajalo.
-Sve se ove godine vrti oko broja 30, čak je i 30 celzijevih stupnjeva. Hvala svima na dolasku, ima nas oko 1250, vidimo da ova manifestacija ima svoje čari, svoj smisao i svaki puta kada je dvorište puno mi smo sretni – kazao je u ime organizatora Stipo Duvnjak.
Ekipe koje su se prijavile nisu samo s velikogoričkog područja. Da pokažu svoje umijeće u pravljenju roštilja došle su ekipe iz Gline, iz Slavonije, Zagreba i Samobora. Tko jednom dođe iduće se godine i vrati.

-Poanta je u druženju iako je ova manifestacija natjecateljskog duha ali nije važno tko će pobijediti. Čini se da nam je dvorište već premalo, da je veće bilo bi sigurno i više ekipa – zaključio je Duvnjak.
Roštiljadu na otvorenom nije propustio ni gradonačelnik priznavši da jako voli peći roštilj, no njegova obitelj baš i nije oduševljena gotovim proizvodom, pa sa smijehom zaključuje da baš i nije dobar roštilj- majstor. Podržava, kaže, entuzijazam ljudi koji volonterski pridonose svojoj zajednici.
-Svake godine je sve veći broj ljudi i sadržaja što zaslužuje poštovanje i poticaj svima onima koji se bave društvenim radom jer uvelike može obogatiti društveni život u zajednici u kojoj živite. Kao Grad podržavamo ovu manifestaciju kao i sve druge manifestacije – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ovu manifestaciju podržava i Turistička zajednica grada Velike Gorice, a priliku da kuša gibanice i ocijeni koja je najbolja imala je direktorica Maja Toth.
-Drago mi je da svake godine ima sve više prijavljenih ekipa, što se mi Velikogoričani na ovaj način družimo, lijepo je što KUD Novo Čiče njeguje naše tradicionalne običaje i organizira ovakve manifestacije. Nadam se da će ovakvih projekata biti i više – istaknula je Maja Toth.
Od 30 ekipa koje su pekle roštilj i od 29 uzoraka gibanica trebalo je i proglasiti pobjednike.

Žiri nije imalo lak posao, no ove godine titulom najboljih roštilj-majstora okrunila se ekipa okupljena u Udruzi djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Velika Gorica. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mjesnog odbora Jagodno, dok su broncu dobili Tur bikers MC Croatia.
Najukusniju gibanicu ove je godine zamijesila i ispekla Natalija Kovačiček, iza nje bila je Ružica Trbić, dok je treće mjesto sa svojom gibanicom osvojila Ivančica Zetković i Društvo žena Pešćenica.
Kvalitetno provedena nedjelja uz dobru hranu i zabavu odličan je „vjetar u leđa“ organizatorima za pripremu idućeg Chill&Grilla.
Galerija slika
Dr. Leder dobitnik visokog priznanja Obrtničke komore Zagreb
Braniteljima u 2026. na raspolaganju 237 000 eura iz Županijskog proračuna
Humanitarni božićni sajam za Nivesin osmijeh u Župi bl. Alojzija Stepinca
Gimnazijalci u akciji za štićenike Doma sv. Josipa: "Osmijesi i zahvalnost djece mnogo nam znače"
Topla gesta mališana vrtića "Čarobna šuma": Popunili goričku pedijatriju darovima za male bolesnike
Gorio gospodarski objekt u Orlima! Požar izbio zbog tehničkog kvara, gasili ga vatrogasci više DVD-ova