°C 0

FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno

25.03.2020.

Petar Brnada

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica u ponedjeljak je preselilo na novu lokaciju u Cvjetnom naselju 16 odakle sada koordinira svim aktivnostima i radnim zadacima, a kojih je u ovim izvanrednim okolnostima zaista mnogo.

Djelatnici i volonteri svakodnevno su u obilasku terena i najpotrebitijih građana. Dostavljaju hranu i lijekove starijima i nemoćnima.

-Ni olujni vjetar, niti snijeg nisu nas mogli zaustaviti u dostavi lijekova i hrane starijim sugrađanima- poručili su tijekom jučerašnjeg dana djelatnici i volonteri.

Uz brojne aktivnosti na terenu, djelatnici Crvenog križa i dalje su angažirani i u Pučkoj kuhinji u kojoj trenutno spremaju 30 do 35 obroka dnevno. S obzirom na epidemiju korona virusa, po hranu se, naravno, dolazi prema strogo propisanim mjerama Stožera civilne zaštite.

-Pučka kuhinja radi od 11 do 12 sati, a korisnici se pridržavaju svih uputa, imaju marame ili maske na licu i moraju biti razmaknuti 2 metra. U svakom slučaju poštuju se propisi kako je i Stožer naložio- potvrdila nam je ravnateljica Deak.

Sve informacije od Crvenog križa možete dobiti na telefon: 01 6221 318.

Galerija slika

FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno FOTO Dostavljaju hranu i lijekove i po olujnom vjetru i po snijegu, Pučka kuhinja pripremi 30-ak obroka dnevno