Novosti Sport Događanja

Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh

30.06.2022. / Klara Kosić

Festival drvenih kapela "Sancta Barbara" odveo nas je na Zestenek pri Škofačeve iže u Letovanić u Etno selu Škofač.

Etno zbirka Škofač je smještena u potezu deset zaštićenih drvenih kuća s drvenom kapelom sv. Fabijana i Sebastijana. Na imanju se nalaze tri čardaka od kojih najstariji datira u 18. stoljeće, a zbirku s više od 5000 predmeta vodi Božidar Škofač. Zahvaljujući DVD Žažina i Općini Lekenik organiziran je prijevoz za publiku iz Letovanića u Letovanski Vrh do Kapele sv. Bartola gdje je publiku dočekao gitarist Viktor Vidović. Na programu su se našli Bach, Villa-Lobos i Albeniz, a bilo je i autorskih skladbi samog izvođača.

Danas će se festival nastaviti u Kapeli sv. Ivana Krstitelja u Buševcu u 20 sati, a uglazbit će ju Luka Ivir zanimljivim programom za marimbu i vibrafon. Oni koji ne stignu do kapele, koncert mogu vidjeti preko live streama.

Galerija slika

Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh Festival drvenih kapela posjetio Letovanić i Letovanski Vrh

Podijeli